Чернігів готується до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Чернігів готується до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції

29.11.12 13:49 0 1673
14 грудня стало Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, де у квітні 1986 року сталася ядерна катастрофа, яка сколихнула увесь світ, усю планету Земля.

З цього приводу сьогодні в залі засідань Чернігівської міської ради під головуванням заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова пройшло засідання організаційного комітету з питань підготовки і проведення заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Представники громадськості, керівники області та міста 14 грудня об 11.00 на Алеї Героїв біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля покладуть квіти, вклоняться пам’яті ліквідаторів, вшанують їх пам'ять Хвилиною Мовчання.

Цього ж дня у кінотеатрі імені Щорса (блакитний зал) о 12.00 відбудеться безкоштовний перегляд документального фільму «Чорнобиль. Хроніка важких тижнів». В обласному історичному музеї імені В.В.Тарновського буде організовано перегляд експозиції на Чорнобильську тематику.

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, а саме з 4 по 15 грудня в Чернігівському обласному палаці дітей та юнацтва по пр. Перемоги, 112 буде розміщено пересувну виставку «Люди – Місця – Солідарність – Майбутнє». Дана виставка продемонструє аспекти руху солідарності, які склалися в Європі після Чорнобиля, спонукає замислитись про нову енергетичну політику, про те, як використовуються екологічні та енергетичні ресурси. До участі залучені ліквідатори та свідки подій з їхнім особистим досвідом, отриманим після аварії.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: ...
Наступна новина: У Львові презентують проект ...

КОМЕНТАРІ