Житомирщина: Жителі області одержали 985 млн. грн. соціальних допомог

Житомирщина: Жителі області одержали 985 млн. грн. соціальних допомог

29.11.12 15:19 0 1751
Саме такою є сума державних надходжень на виплату різних видів допомог жителям області за 10 місяців, що на 23% перевищує минулорічні показники. Про це повідомив начальник Житомирського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Валерій Василівський під час засідання колегії головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. Так, станом на 1 листопада майже 550 тисяч громадян, що проживають на території Житомирщини, одержали матеріальні допомоги і компенсаційні виплати (27 видів).

Найбільшою державною підтримкою за рахунок коштів з державного бюджету є допомога сім’ям з дітьми. За 10 місяців поточного року нараховано і проведено виплату різних видів допомог сім’ям із дітьми (майже 118 тисяч осіб) на суму 748,5 млн. грн., що становить 76 % від проведених обласним центром виплат.

Значними є також виплати допомог інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і особам, які не мають права на пенсію. Так, 17,2 тисячі таких осіб отримали державну соціальну допомогу на суму 162 млн. грн.

66,7 тис. жителів області видано компенсацію на санаторно-курортне лікування та оздоровлення, матеріальну допомогу інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим особам, разову грошову допомогу ветеранам війни до 9 Травня, винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня», на суму у майже 54,2 млн. грн.

6 млн. грн. за рахунок коштів обласного бюджету цьогоріч спрямовано на допомогу понад 7,7 тисячам громадян. Відповідно до цього, передбачалася допомога по догляду за інвалідами 1-ї та 2-ї групи психічнохворими (4 млн. 50,4 тис. грн.), компенсація на бензин і транспортне обслуговування (686,1 тис. грн.), матеріальна допомога громадянам області (756,1 тис. грн.), видатки на встановлення телефонів 108 інвалідам 1-ї та 2-ї групи (11,1 тис. грн.), допомога на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни (481,8 тис. грн.).

За рахунок коштів районних бюджетів нарахована компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги, - 3,8 тисячам осіб у розмірі 3 млн. 856,3 тис. грн.

На виконання вимог нормативно-законодавчих актів, які регламентують грошові виплати для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, проведено нарахування та виготовлено документи на виплату допомог на оздоровлення у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства, на потерпілих дітей; компенсаційні виплати за шкоду, заподіяну здоров’ю, за втрату годувальника та пільги громадянам, віднесеним до 1 та 2 категорії, потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС – більше 200 тис. чол.

До 5 травня 378 ветеранів війни і прирівняних до них отримали матеріальну допомогу на загальну суму 25 млн. 89,3 тис. грн. 62 тис.

Протягом січня–жовтня 2156 громадян області отримали матеріальну допомогу з обласного бюджету на загальну суму 756,1 тис. грн.

До того ж, із нагоди 100-річного ювілею 15 громадянам області надано матеріальну допомогу на загальну суму 7500 грн. відповідно до розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Також під час засідання колегії начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна привітала з присвоєнням почесного звання «Заслужений працівник соціальної сфери» директора Бердичівського геріатричного пансіонату Віталія Версинського, а також із нагоди ювілею – заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Житомирської районної ради Валентину Вакулюк і директора Територіального центру соціального обслуговування населення Червоноармійського району Анатолія Весельського.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Схвалили програму ...
Наступна новина: Житомирщина – взірцевий ...

КОМЕНТАРІ