Житомирщина – взірцевий регіон України щодо впровадження сучасних перинатальних технологій

Житомирщина – взірцевий регіон України щодо впровадження сучасних перинатальних технологій

29.11.12 15:29 0 1678
На цьому зауважив керівник Національного проекту «Нове життя – нова якість материнства і дитинства» Віктор Сірман під час відкриття україно-німецького міжнародного тренінгу з перинатальної допомоги, відзначаючи діяльність обласного перинатального центру: «Житомирський обласний перинатальний центр характеризується перш за все якістю надання послуг і ефективністю роботи працівників. А найголовнішим результатом діяльності медичного персоналу цього закладу є те, що вже кілька років поспіль кияни приїздять народжувати до Житомира».

Разом із тим, окреслюючи мету п’ятиденного тренінгу для перинатальних діагностів та анестезіологів-реаніматологів, що проходитиме з 27 листопада по 1 грудня на базі Житомирського обласного перинатального центру, Віктор Сірман пояснив, що особливістю цього семінару є поєднання клінічних знань і практичних навичок щодо пренатальної діагностики стану плоду, особливостей надання інтенсивної допомоги вагітним жінкам і породіллям. «Цей семінар буде цікавим, адже поєднує три теоретичних навчальних дні та два дні для практики. Під час практичних занять викладачі продемонструють особливості проведення ультразвукового дослідження вагітних. Також будуть проведені заняття на манекенах щодо особливостей кардіореспіраторної реанімації: учасники будуть мати можливість власноруч провести ультразвукове дослідження складних випадків і покращити свої практичні навички в проведенні реанімаційних заходів», – зазначив він.

Цей навчальний семінар є другим заходом у рамках україно-німецького партнерства, що відбувається у межах впровадження Національного проекту «Нове життя – нова якість материнства і дитинства». Перший семінар для акушер-гінекологів і неонатологів провели професори Університетської клініки м. Франкфурт-на-Майні на базі центру м. Дніпропетровська. Цього ж разу протягом п’яти днів 120 лікарів із усіх регіонів України вивчатимуть кращі світові практики з надання перинатальної допомогти та проведення ультразвукового дослідження.

До участі у семінарі запрошені завідувач кафедри та директор клініки акушерства та гінекології Університетської клініки м. Бонн, професор Ульріх Гембрух, провідний фахівець Університетської клініки м. Бонн із питань інтенсивної терапії та анестезіології в акушерстві, гінекології та медицині плоду, доцент Стефан Вебер, представник посольства Федеративної республіки Німеччина Михайло Олещенко, перший заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Микола Стеблинський, президент Фонду економічних реформ в Україні Любов Рудюк, головний акушер-гінеколог Міністерства охорони здоров’я України В\'ячеслав Камінський, керівник Національного проекту «Нове життя – нова якість материнства і дитинства» Віктор Сірман, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас і головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ