Житомирщина: Державних актів на землю видано вдвічі більше, ніж минулого року

Житомирщина: Державних актів на землю видано вдвічі більше, ніж минулого року

29.11.12 13:34 0 1838
За 9 місяців цього року органи земельних ресурсів області видали 133,5 тис. правовстановлюючих документів на землю, що майже вдвічі більше, ніж за відповідний період 2011 року (67,6 тис.).

«Сьогодні поступово вдосконалюється механізм видачі держактів на землю. Ми працюємо над прискоренням процесів реєстрації. Навколо цього питання ажіотажу, який штучно створюється, - не буде», - впевнений начальник Головного управління Держземагентства у Житомирській області Юрій Кулачок.

З початку цього року спеціалістами було прийнято та опрацьовано 148,8 тис. заяв щодо надання платних адміністративних послуг. На даний час 470,3 тис. громадянам області приватизовано земельні ділянки, з яких 283,1 тис., або майже 55%, посвідчили це право державними актами, 311,3 тис. громадян набули право на земельну частку (пай), з яких 266 тис. (85%) отримали державні акти.

Причиною збільшення заяв громадян стало запровадження в серпні безкоштовної реєстрації земельних ділянок. У зв’язку з цим надходження заяв громадян до територіальних органів земельних ресурсів збільшилося утричі та зросло до 1200-1400 заяв за добу. Це стало причиною у деяких районних відділах накопичення черг, адже працівники фізично не встигають впоратися із таким значним напливом громадян. Обсяг роботи відділів, управлінь Держземагентства в районах та містах, регіональних органів Житомирської філії центру «Державний земельний кадастр» настільки великий, що доводиться працювати у дві зміни та практично без вихідних.

У свою чергу Держземагентство, сприяючи покращенню показників роботи, збільшило кількість спеціалістів в області на 106 штатних одиниць. Житомирська філія центру «ДЗК» на сьогоднішній день здійснює набір 20 співробітників, ще 60 було прийнято на роботу раніше. Значне збільшення спеціалістів, закупівля додаткового програмного забезпечення вже дає помітні результати та надалі сприятиме прискоренню і завершенню автоматизації усіх процесів. На даний час у центрі «ДЗК» відсутня заборгованість по заповненню бланків реєстрації земельних ділянок та державних актів або договорів оренди.

«Ми готові до великого напливу громадян та значних обсягів роботи, процес реєстрації і видачі правовстановлюючих документів на землю забезпечуватиметься максимально швидко та безперебійно, жодне порушення строку реєстрації та видачі документів на землю має бути неприпустимим», - зазначає Юрій Кулачок.

Для моніторингу роботи щотижня проводяться селекторні наради, де піднімаються проблемні питання та в онлайн-режимі знаходяться шляхи їх вирішення, надаються консультації, здійснюється обмін досвідом.

Введення прозорих механізмів реєстрації земельних ділянок та видачі державних актів, спрощення та скорочення всіх процедур, запровадження комфортного обслуговування громадян – це першочергові завдання, над якими сьогодні працює землевпорядна служба Житомирщини.

З наступного 2013 року не припиняється реєстрація земельних ділянок та прав на них. Тому штучне роздування ажіотажу навколо реєстрації земельних ділянок не йде на користь як громадянам, так і справі.

Водночас у Головному управлінні Держземагентства у Житомирській області відкрито «гарячу» телефонну лінію (0412)43-68-13, на яку громадяни можуть повідомляти про випадки із затягуванням видачі державних актів, наявність черг, а також інші зловживання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Помер колишній мер ...
Наступна новина: Луцькій міській громадській ...

КОМЕНТАРІ