Хмельниччина запалила свічки в пам'ять жертв Голодомору

Хмельниччина запалила свічки в пам'ять жертв Голодомору

29.11.12 15:50 0 1608
24 листопада, в День пам`яті жертв Голодоморів, Хмельниччина, як і вся Україна згадала найбільшу трагедію українського народу та вшанувала пам’ять про невинно-убієнних.

У цей день голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха разом із керівництвом обласної ради та міста, представниками громадських об’єднань та релігійних конфесій пройшли скорботною ходою від майдану Незалежності до пам’ятника “Ангел Скорботи”. Там учасники меморіального заходу вшанували померлих від голодомору хвилиною мовчання та поклали траурні вінки, квіти, композиції з житніх та пшеничних колосків, запалили лампади і свічки.

Учасники меморіального заходу в глибокій пошані та у молитві за душі жертв Голодомору схилили голови, пом’янувши померлих від голоду хвилиною мовчання.

Як зазначив очільник області, наш український народ багато пережив трагедій, але, мабуть, страшнішого лиха як Голодомор, історія нашої країни не знає.

Історичні дані говорять, що жертвами Голодоморів 1932-33 років стали від 7до 10 мільйонів українців, а наша Хмельниччина має документальні підтвердження, що 35 тисяч наших земляків загинули в ті страшні роки.

«І сьогодні у нас головне – це пам'ять. Наша пам'ять і прийдешніх поколінь про страшні події, які відбулися в Україні. Ця пам'ять має спонукати нас до єдиного – розуміння, що найдорожчим на землі є людське життя. Його потрібно цінувати. І це величезний урок, який нас повинен об’єднати як ніколи задля розвитку України, наших людей.» - сказав Василь Степанович.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ