Податок на валюту таки хочуть провести через Раду

Податок на валюту таки хочуть провести через Раду

29.11.12 15:50 0 1366
Принципових змін у новий-старий законопроект, який також передбачає запровадження 15%-го збору до Пенсійного фонду при продажу валюти, вноситися не буде. В НБУ сподіваються, що цей законопроект буде прийнятий якнайшвидше.
Про це заявив голова комітету НБУ по протидії недобросовісній валютних операцій Юрій Горшков під час гарячої лінії в "Комсомольській правді", передає "Інтерфакс-Україна".
"Стрижень законопроекту залишиться таким самим", – заявив Горшков.
Горшков допустив, що, можливо, в документ будуть внесені технічні корективи.
"Глава комітету висловив надію на те, що законопроект буде прийнятий якнайшвидше. Він ще раз підкреслив, що основна мета цього документа – перешкоджати валютним спекуляціям", – йдеться в повідомленні.
Горшков додав, що з моменту появи інформації про цей законопроект обсяг продажу валюти населенням уже зріс на 50%.
Він додав, що даний законопроект у разі його прийняття збільшить надходження до Пенсійного фонду і знизить рівень доларизації економіки.
Як відомо, 16 листопада депутат Верховної ради, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік зареєстрував у парламенті законопроект № 11433, що передбачає введення збору в ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди.
20 листопада Хомутиннік відкликав цей законопроект для доопрацювання.
Джерело: ТВі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: Повністю ...
Наступна новина: Хмельниччина запалила ...

КОМЕНТАРІ