Куріння знижує інтелект, – вчені

Куріння знижує інтелект, – вчені

29.11.12 16:30 0 1392
Регулярне куріння різко знижує активність головного мозку. Курці середніх років гірше проходять тести в порівнянні з людьми, які не мають звичку палити.
Як відомо, куріння завдає шкоди фізичному здоров'ю, будучи важливим фактором раку і серцевих захворювань. Проте британські дослідники виявили, що воно ще й впливає на розумову діяльність мільйонів курців, пише Daily Mail.
За даними нового дослідження, регулярне куріння асоціюється з різким зниженням діяльності головного мозку, відзначає автор статті Дженні Хоуп.
Вчені Королівського коледжу Лондона встановили, що курці середніх років гірше проходять тести в порівнянні з людьми, які не мають звички палити. У рамках проекту досліджувалася пам'ять, здатність до планування і розумові здібності випробовуваних у цілому. Зокрема, їм пропонувалося вивчити якомога більше нових слів або згадати за хвилину якомога більше назв тварин. Дослідники прийшли до висновку, що за чотири роки постійного куріння знижуються показники по всіх трьох пунктах. У дослідженні взяли участь 8800 осіб у віці від 50 років.
«Зниження розумових здібностей стає більш поширеним з віком», — зазначив автор дослідження доктор Алекс Дреган. Результати дослідження були опубліковані в журналі Age and Ageing.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ