У Львівській області говорили щодо недопущення порушення термінів видачі документів дозвільного характеру

У Львівській області говорили щодо недопущення порушення термінів видачі документів дозвільного характеру

29.11.12 17:23 0 1401
28 листопада перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів робочу нараду щодо діяльності Регіонального дозвільного центру на базі управління «Дозвільний офіс» Львівської міської ради за участю керівників місцевих дозвільних органів.

Під час наради Богдан Матолич наголосив: «Протягом року окремими місцевими дозвільними органами були допущені порушення термінів видачі документів дозвільного характеру  або відмов у їх видачі. Тому зобов’язую керівників вжити відповідних заходів».

Зокрема, перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу керівників Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області та Служби автомобільних доріг у Львівській області щодо недопущення порушення термінів видачі документів дозвільного характеру та необхідністю додаткового навчання своїх спеціалістів з метою надання фахових консультацій суб’єктам підприємницької діяльності.

Також  Богдан Матолич зауважив, що в розрізі міст та районів (крім м.Львова) найбільше відмов у видачі документів дозвільного характеру спостерігається у Пустомитівському та Жидачівському районах.

Довідка:

Відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» в усіх районах та містах області функціонують дозвільні центри з видачі документів дозвільного характеру (20 у районах та 9 у містах). Забезпечено перехід від принципу «Єдиного офісу» – до «єдиного вікна», тобто документи дозвільного характеру видаються виключно через державних адміністраторів в дозвільних центрах (крім дозволів, які видаються Державною інспекцією з карантину рослин (фітосанітарний сертифікат, карантинний сертифікат) та управлінням ветеринарної медицини (крім ветеринарних довідок при переміщенні в межах району) – їх суб’єкти підприємницької діяльності можуть отримати безпосередньо в інспекторів цих служб).

Законодавчо затверджено вичерпний перелік документів дозвільного характеру Законом України № 3392-VI від 19.05.2011.

Законом заборонено вимагати від суб’єктів господарювання отримання документів дозвільного характеру, необхідність отримання яких не передбачена законом та які не внесені до вказаного Переліку, затвердженого цим Законом. Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності налічує 153 позиції.

В області працює 39 державних адміністраторів які пройшли погодження у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Ще 3 державні адміністратори введені нові штатні одиниці Дрогобицького, Мостиського, Старосамбірського районів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові стартує ХVІІ ...

КОМЕНТАРІ