На Житомирщині відкриється сьомий центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

На Житомирщині відкриється сьомий центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

29.11.12 18:42 0 1689
29 листопада в обласній філармонії відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з особливими потребами. Участь в урочистостях брали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, перший заступник начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Усольцева та директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Володимир Прушківський.

У своєму вітальному слові заступник очільника області Ярослав Долгих зазначив, що обласна влада усіляко сприятиме створенню умов, за яких люди з особливими потребами умови змогли би почуватися комфортно, економічно себе забезпечуючи. «Ми, представники влади, й надалі даватимемо замовлення з державного бюджету на ті підприємства, де працюють інваліди», – зауважив посадовець. Коментуючи ситуацію щодо забезпечення доступності людей із обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, Ярослав Долгих назвав вирішення цієї проблеми першочерговим завданням виконавчої влади регіону та заповзявся сприяти облаштуванню таких закладів у найближчий час.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, звертаючись до присутніх, зауважив: «Під час чергової сесії обласної ради, що відбудеться у грудні цього року, ми прийматимемо нову комплексну програму захисту інвалідів на 2013-2017 роки і закладемо у неї такі показники, аби виконати все, що запланували». Крім того, Володимир Арешонков повідомив, що на виконання рішення обласної ради до кінця року відбудеться відкриття обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів (прим. – минулоріч в області було відкрито шість таких закладів)».

Ярослав Долгих і Володимир Арешонков відзначили керівників громадських організацій і державних установ, котрі працюють із людьми з особливими потребами. За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у вирішення питань соціального захисту інвалідів, інтеграції їх у суспільство, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня інвалідів Ярослав Долгих нагородив почесними грамотами та грошовою премією голову Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» Нелю Ковалюк, голову правління обласного благодійного фонду «Людяність» Юрія Журбенка, директора ТОВ «Первоцвітфарм» Миколу Поліщука, керівника секретаріату регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій, громадських організацій інвалідів у Житомирській області Тетяну Денисенко, голову Житомирської обласної організації УТОГ Віру Евіну та головного спеціаліста секретаріату регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій, громадських організацій інвалідів у Житомирській області Надію Корінну. Грамот же обласної ради удостоїлися голова обласного відділення Дитячого фонду України Людмила Шафоренко, головний спеціаліст секретаріату регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій, громадських організацій інвалідів у Житомирській області Геннадій Бєльський і директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Володимир Прушківський.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: З настанням ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: Визначив ...

КОМЕНТАРІ