На Івано-Франківщині в одній з аптек було відпущено 50 таблеток психотропного препарату

На Івано-Франківщині в одній з аптек було відпущено 50 таблеток психотропного препарату

29.11.12 23:47 0 1445
З початку листопада на Івано-Франківщині за матеріалами міліції відкрито кримінальні провадження за 11 фактами кримінальних правопорушень, пов’язаних з виявленими порушеннями встановлених правил зберігання, обліку, відпуску психотропних, наркотичних, сильнодіючих лікарських засобів на об’єктах легального обігу підконтрольних речовин.

За час здійснення цілеспрямованих заходів під умовною назвою «Батискаф» і в ході перевірок суб’єктів та об’єктів легального обігу підконтрольних речовин з незаконного обігу вилучено, зокрема, 170 доз лікарських засобів, з яких 20 – наркотичних, 93 – психотропних, 57 – сильнодіючих медпрепаратів, а також понад 13 кілограмів прекурсорів.

У Калуському районі за матеріалами співробітників підрозділу боротьби з незаконним обігом відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного виготовлення рецептурного бланку для виписування наркотичних та психотропних лікарських засобів. Встановлено, що на підставі незаконно виготовленого рецепту в одній з аптек сторонній особі було відпущено 50 таблеток лікарського препарату, що містить психотропну речовину, обіг якої обмежено. До кримінальної відповідальності притягується медична сестра лікарні. Жінці повідомлено про підозру у вчиненні нею кримінального правопорушення за ч. 1 статті 318 (незаконне виготовлення, підроблення, використання чи збут підроблених документів на отримання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Їй загрожує покарання у вигляді штрафу до 850 гривень або обмеження волі на строк до 3 років.

Тим часом у Тлумацькому районі до відповідальності притягується працівниця одного з приватних підприємств, яка з 2010 року без відповідного дозволу отримала, зберігала та використовувала прекурсор – сірчану кислоту, порушуючи встановлені правила обігу прекурсорів. За даним фактом триває досудове розслідування у справі про кримінальне правопорушення за ознаками ч.1 статті 320 (Порушення встановлених правил обігу прекурсорів) Кримінального кодексу України. За протиправні дії цього характеру передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 4 років, або ж позбавлення волі до 3 років.

Спеціальні заходи міліції спрямовані насамперед на те, щоби мінімізувати випадки витоку психотропних, наркотичних, сильнодіючих лікарських засобів в нелегальний обіг. Не секрет, що ці медпрепарати, а також прекурсори є предметом зацікавлення з боку осіб певної категорії для виготовлення і розповсюдження наркотиків.

СЗГ УМВС України

 в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ