Івано-Франківська міська рада вимагає від Черкас вулицю Чорновола

Івано-Франківська міська рада вимагає від Черкас вулицю Чорновола

30.11.12 08:12 0 1602
Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до міського голови міста Черкас С.О.Одарича та Черкаської міської ради задля гідного відзначення 75 річниці з дня народження В'ячеслава Чорновола 

Міському голові міста Черкас

Одаричу С.О.

Черкаській міській раді

 

            Звернення

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до вас на численні прохання громадських діячів, науковців та представників інтелігенції Черкаського краю та міста Черкас, з пропозицією гідно відзначити 75-ту річницю з Дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола на його Батьківщині.

24 грудня 2012 року вся національно свідома українська громада відзначатиме 75-ту річницю з Дня народження величного сина українського народу В’ячеслава Чорновола, з іменем якого нерозривно пов’язана історія Черкаського краю. В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року в селі Єрки Катеринопільського району Київської області (нині Черкаська область).

В‘ячеслав Максимович уособлював у собі завзяття державного діяча та непересічний талант митця. Він був стійким та незламним борцем за незалежну Україну, за її  права та гідність громадян. За особистий внесок в національне відродження України, послідовне впровадження побудови незалежної української держави, активну громадську та політичну діяльність В’ячеславу Чорноволу посмертно присвоєно звання «Героя України».

Іменем Героя України В’ячеслава Чорновола названо вулиці в чотирнадцятьох обласних центрах України, та на превеликий жаль – не в Черкасах. У Івано-Франківську вулицю В’ячеслава Чорновола названо одразу ж після трагічної смерті українського політичного діяча. Також у Івано-Франківську, як і у інших містах України, споруджено погруддя видатному українцю, його пам’ять глибоко шанується та оберігається всією громадою міста.

Звертаємося до вас із проханням почути голос громади міста Черкас та прийняти відповідне рішення про перейменування вулиці Енгельса у місті Черкаси на вулицю Героя України В’ячеслава Чорновола, як того вимагає історична справедливість.

 

Звернення прийняте

на 31 сесії Івано-Франківської міської ради

29 листопада 2012 року

 

 

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: Міліціонери ...
Наступна новина: Івано-Франківська міська ...

КОМЕНТАРІ