Львівщина: Завершується розробка обласної програми з реалізації національного проекту з розбудови спортивної та  туристичної інфраструктури «Олімпійська надія–2022»

Львівщина: Завершується розробка обласної програми з реалізації національного проекту з розбудови спортивної та туристичної інфраструктури «Олімпійська надія–2022»

30.11.12 08:25 0 1547
У Львівській облдержадміністрації розробляється обласна програма реалізації національного проекту з розбудови спортивної та  туристичної інфраструктури «Олімпійська надія–2022», – про це повідомив начальник головного управління з питань Євро-2012, містобудування та будівництва облдержадміністрації Володимир Лаврін.

За його словами, головною метою  програми є створення організаційно –технічних умов для розташування об’єктів  спортивної та туристичної інфраструктури: спортивних споруд, доріг, аеропортів, готелів, закладів відпочинку та рекреації тощо.

Зокрема, буде здійснено:

-    аналіз існуючого стану спортивної та туристичної інфраструктури у Львівській області та проблеми її розвитку (за окремими видами: спортивна інфраструктура, транспортна інфраструктура, туристична інфраструктура, інженерна інфраструктура, інфраструктура безбар’єрного переміщення інвалідів, тощо);

-    стратегічний аналіз потреб у розвитку спортивної та туристичної інфраструктури для проведення Зимових олімпійських ігор та розвитку Львівщини, як центру зимових видів спорту;

-    шляхи та способи розв’язання проблем перспективного розвитку спортивної та туристичної інфраструктури (кластери);

-    оцінка існуючого стану галузей, які забезпечують функціонування спортивної та туристичної інфраструктури, проблеми їх розвитку (соціальна інфраструктура, інформаційне забезпечення, безпека, благоустрій, кадри);

-    оцінка потреб у розвитку галузей, які забезпечують успішне функціонування спортивної та туристичної інфраструктури;

-    шляхи та способи розв’язання проблем та вирішення питань, що забезпечують функціонування спортивної та туристичної інфраструктури.

Володимир Лаврін зазначив, що також будуть розроблені завдання та заходи з реалізації програми в функціональному розрізі та розрізі джерел фінансування з розподілом  на 2013-2014 роки (заходи, що фінансуються з державного бюджету, заходи, що фінансуються з обласного бюджету, заходи (опис), що фінансуються з місцевих бюджетів).

Довідка:

Розпорядженням  Кабінету Міністрів України  затверджено попереднє техніко-економічне обґрунтування національного проекту “Олімпійська надія – 2022” — створення спортивно-туристичної інфраструктури”. У цьому документі, який підготувала німецька компанія PROPROJEKT Planungsmanagement & Projektberatung GmbH,  подані результати досліджень,  які підтверджують,  що в  у м. Львові  та Українських Карпатах  існує технічна можливість проведення зимових спортивних змагань олімпійського рівня.

 Розміщення спортивних об’єктів  передбачається у двох кластерних зонах: рівнинній (м. Львів) та гірській (с. Тисовець Львівської області та хребет Боржава Закарпатської області).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У 2013 році заплановано ...
Наступна новина: На Львівщині зростають ...

КОМЕНТАРІ