Хмельниччина в числі тих небагатьох, де відсутня заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетних установ

Хмельниччина в числі тих небагатьох, де відсутня заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетних установ

30.11.12 09:28 0 1513
Голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха вніс пропозицію Кабінету Міністрів України об’єктивно підійти до надання дотацій вирівнювання областям, тобто ліквідувати зрівнялівку і розподіляти кошти в залежності від того, як працює регіон. Про це він сказав сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради під головуванням віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка.

“Ряд областей, в тому числі і Хмельницька, із року в рік виконують загальний фонд наповнення бюджету, працюють серйозно над оптимізацією бюджетної мережі і в той же час можуть потерпати від несвоєчасної виплати заробітної плати за рахунок тих регіонів, які цього взагалі не роблять,” – наголосив Василь Ядуха.

За словами Василя Степановича, Хмельниччина додатково за цей рік отримала до загального фонду обласного бюджету 46 мільйонів гривень, провела серйозну оптимізацію, що дало змогу зекономити 20 мільйонів гривень.

“Станом на 27 листопада область в числі тих небагатьох, де відсутня прострочена кредиторська заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетних установ і відсутня поточна заборгованість,” – наголосив він.

Також очільник області акцентував увагу присутніх у столичній студії селекторних нарад, що у Хмельницьку область не надійшла з Міністерства фінансів України планова додаткова дотація вирівнювання у сумі 60 мільйонів гривень, яка б унеможливила виникнення будь-яких проблем із виплатою зарплат працівникам бюджетної сфери.

Під час обговорення ряд керівників економічно успішних областей активно підтримали пропозицію голови облдержадміністрації щодо ліквідації певної зрівнялівки між регіонами, коли кращі області та ті, де не вміють добре господарювати, стоять в одній черзі на дотації. Особливо, коли 12 областей потребують сотень мільйонів додатково, аби розрахуватися із бюджетниками.

Як зазначив на нараді Сергій Тігіпко, наразі прийнято рішення про дводенне уточнення сум, яких потребують області для ліквідації існуючої заборгованості із зарплати та здійснення виплат за листопад і грудень.

Після чого уряд обіцяє здійснити всі необхідні кроки для вчасного надходження додаткових коштів у регіони.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: Засідання ...
Наступна новина: Хмельниччина: Проведено ...

КОМЕНТАРІ