Депутати  розглянули питання розвитку історико-культурного заповідника у місті Луцьку

Депутати розглянули питання розвитку історико-культурного заповідника у місті Луцьку

30.11.12 10:24 0 1281
Сьогодні на сесії міської ради було заслухано інформацію депутата Богдана Шиби про перспективи розвитку історико-культурного заповідника у м. Луцьку. Діяльність історико-культурного заповідника у м. Луцьку здійснюється на підставі Положення, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації №62 від 12.03.2010. У вказаному Положенні не висвітлено взаємодії дирекції заповідника з Луцькою міською радою та її виконавчими органами в межах передбачених чинним законодавством повноважень щодо охорони культурної спадщини, використання земель історико-культурного призначення.

Окрім того, склалася нагальна необхідність зосередження і координації зусиль міської, обласної та державної влади, дирекції заповідника, громадських організацій задля якнайповнішої та ефективнішої реалізації Генерального плану розвитку Луцького історико-культурного заповідника, розробленого Українським регіональним науково-реставраційним інститутом «Укрзахідпроектреставрація» і затвердженого Луцькою міською радою, що є практично складовою частиною Генерального плану міста Луцька, затвердженого 2009 року. Отже, потрібна програма заходів з реалізації Генерального плану розвитку Луцького історико-культурного заповідника, яка б передбачала календарний план проведення комплексу робіт із збереження та реставрації пам’яток, регенерації втраченої забудови, розвитку інфраструктури та раціонального використання земель історико-культурного призначення.

Депутати підтримали рішення, яке врегульовує взаємостосунки Луцької міської ради та історико-культурного заповідника та усуває юридичні і організаційні перешкоди для проведення комплексу робіт з реставрації, регенерації будівель і створення відповідної інфраструктури.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ