В Чернігові замість стели Героїв Сталінграду поставлять знак?

В Чернігові замість стели Героїв Сталінграду поставлять знак?

30.11.12 13:18 0 1674
Що робити з аварійною стелою Героям Сталінграду – вирішуватиме громада. На цьому наголосив заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, який провів робочу зустріч із головою міської ради ветеранів Іриною Четвертак та керівниками профільних структурних підрозділів.

«Ми розуміємо й поважаємо позицію ветеранів війни та праці, для яких такі пам’ятні місця є священними. Навіть якщо існуючу стелу доведеться знести, то ми обов’язково встановимо достойний пам’ятний знак, при цьому врахуємо думки і пропозиції громадськості», - запевнив С. Віхров.

Як зазначив заступник міського голови Микола Сенькович, є висновок науково-дослідного інституту “Чернігівцивільпроектреконструкція» про аварійний стан стели, встановленої на честь Героїв Сталінграду. Це питання хвилює і настоятеля Храму Всіх Святих Чернігівських, на території якого наразі розташовується аварійна конструкція, отця Петра. За його словами, релігійна громада готова на умовах співфінансування з містом привести до ладу площу Героїв Сталінграду.

Управління архітектури та містобудування міської ради з залученням фахівців підготує ескіз майбутнього пам’ятного знака, який буде представлено на розсуд громадськості міста. Потім будуть визначені його вартість і джерела фінансування. Фактично ж роботи з заміни стели та благоустрою довколишньої території можуть розпочатися навесні наступного року.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ