Правоохоронці Житомирщини долучилися до акції

Правоохоронці Житомирщини долучилися до акції "16 днів проти насильства"

30.11.12 17:47 0 1373
З 25 по 10 грудня на території Житомирщини, як і по всій Україні, триває спеціальна акція «16 днів проти насильства», приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок.

Метою профілактичної антинасильницької акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: попередження насильства в сім’ї та торгівлі людьми, а також активізації діяльності громадських об’єднань і державних установ з метою попередження насильства, захисту прав жінок та чоловіків у нашій країні.

Як свідчить статистика, найчастіше жертвами насильства в сім’ї стають жінки і діти, рідше – люди похилого віку та вкрай нечасто – чоловіки. Велику роль у цій проблемі відіграють стереотипи. Зокрема, й такий: якщо чоловік б’є – значить любить. Немалий відсоток жінок і досі живуть за цими жорстокими правилами, тим самим свідомо погоджуючись із роллю жертви. Часто жінки переконанні, що ніхто не зможе допомогти їм, тому терплять кривди та образи.

Відтак, на міліцію покладено виняткову роль щодо протидії всім формам насильства і забезпечення прав людини. В ході проведення профілактичних заходів міліціонери Житомирської області спрямовують свої зусилля на виявлення та облік осіб, що вчиняють насильство в сім’ях, проведення з даною категорією індивідуально-профілактичної роботи, а також своєчасного інформування органів виконавчої влади та в разі потреби надання направлення кривдникам на проходження ними корекційної програми.

На спецобліку в підрозділах органів внутрішніх справ Житомирської області перебуває понад 4 тисячі осіб, які вчиняють насильство стосовно своїх рідних людей. Більшість з них – чоловіки, а шестеро – неповнолітні діти.

Законодавством передбачається захисний припис, який застосовується до людини, якщо не подіяло офіційне попередження про недопустимість вчинення насильства. І головне – якщо людина зазнає жорстокості в сім’ї вона має звернутися до міліції.

Начальник управління громадської безпеки УМВС України Житомирщини Юрій Лебідь зазначає, що поточного року працівниками міськрайорганів винесено майже сім десятків захисних приписів стосовно чоловіків. За вчинення насильства у сім’ї та невиконання захисних приписів притягнуто до відповідальності понад 4,5 тисячі осіб.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінницькій області ...
Наступна новина: Водія, який вбив людину на ...

КОМЕНТАРІ