В Чернівецькій області хмельницькі міліціонери застосували зброю, щоб зупинити автомобіль

В Чернівецькій області хмельницькі міліціонери застосували зброю, щоб зупинити автомобіль

30.11.12 21:14 0 1854
У Кам‘янець-Подільському водій автомобіля «Форд» не виконав вимогу державтоінспекторів про зупинку та, створюючи аварійну ситуацію на дорозі, намагався втекти. Порушника затримали на території Чернівецької області.

Екіпаж ДАІ, у складі Сергія Аузяка та Валерія Колесника, звернув увагу на іномарку, що у нічний час рухалась однією з вулиць міста. Характер руху транспортного засобу викликав підозру міліціонерів у спроможності водія керувати ним.

Оскільки законну вимогу інспектора ДАІ водій проігнорував та почав тікати по дорозі у напрямку сусідньої області, було вирішено почати переслідування підозрілого автомобіля. Працівники міліції викликали на підмогу ще один наряд та продовжували рух за порушником. Під час переслідування зловмисник своїми діями створював небезпеку для інших учасників дорожнього руху та в результаті переслідування неодноразово брав на таран службові автомобілі працівників ДПС ДАІ.

З метою примусової зупинки автомобіля «Форд-Оріон», керуючись статтею 15 Закону України «Про міліцію», правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю. Але навіть після цього водій ігнорував вимоги міліціонерів.

За кілька хвилин уже на території Чернівецької області водій Форда через пошкодження одного з коліс зробив вимушену зупинку та почав тікати у нічне поле.

Поки правоохоронці спілкувалися із пасажиром автомобіля, який залишився у салоні, службова собака у густому тумані розшукала зловмисника в 200 метрах від дороги, де він заховався під деревом.

І водій, і пасажир перебували у сильному алкогольному сп’янінні. Медична експертиза виявила у крові обох 2,4 та 1,7 проміле алкоголю. Один з них розповів, що того вечора вони на двох розпили більше 3 пляшок горілки.

Наразі автомобіль знаходиться на арештмайданчику, за даним фактом проводиться подальша перевірка.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 3)
Наступна новина: Львів: Управління ...

КОМЕНТАРІ