На Львівщині найбільше шансів знайти роботу мають робітники

На Львівщині найбільше шансів знайти роботу мають робітники

01.12.12 09:59 0 1478
Упродовж десяти місяців 2012 року центри зайнятості Львівщини надали посередницькі послуги з працевлаштування 82,1 тис. незайнятих громадян.

У січні-жовтні поточного року фахівці обласної служби зайнятості допомогли знайти місце праці 33,8 тис. безробітних. Примітно, що 1435 краян влилися у трудові колективи завдяки наданню дотацій працедавцям для створення нових робочих місць, серед них 1032 особи – віком до 35 років.

Першим місцем праці за рахунок коштів із державного бюджету забезпечені 89 осіб. Із 1783 неповносправних мешканців області, що отримували соціальні послуги у службі зайнятості, працевлаштовано 464, з них 70 – шляхом дотаційного механізму.

Статус безробітного на підприємця-початківця змінили 400 осіб. Вони отримали у службі зайнятості стартові кошти – одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи.

За скеруваннями центрів зайнятості пройшли професійне навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації 10,6 тис. осіб, а 13,4 тис. були залучені до участі в оплачуваних громадських роботах.

На початку листопада цього року  у базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 3594 вакансії. Найбільше шансів знайти роботу мають представники робітничих професій. Як і в попередні три місяці, на одне вільне місце праці в середньому претендують 7 жителів Львівщини.

Із першого січня 2013 року набуває чинності новий Закон України «Про зайнятість населення». Законодавчі нововведення стимулюють працедавців до створення додаткових робочих місць, безробітних – до активної трудової діяльності. Особливі преференції матимуть випускники навчальних закладів і громадяни зрілого віку. Також із нового року особи, котрі отримали професійну кваліфікацію неформальним шляхом, зможуть підтвердити її офіційно. Загалом усі прописані в законі новації націлені на збалансування попиту та пропозиції робочої сили.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 279 багатодітним матерям ...
Наступна новина: На Львівщині передбачено ...

КОМЕНТАРІ