Івано-Франківщина: Міліція має намір провести ревізію громадських формувань

Івано-Франківщина: Міліція має намір провести ревізію громадських формувань

01.12.12 12:26 0 1714
У Івано-Франківській області відбулася семінар-нарада з начальниками відділів дільничних інспекторів міліції, працівниками, відповідальними за організацію роботи з громадськістю, апаратів ГУМВС-УМВС України в областях.

Учасники семінару-наради обговорили стан організації взаємодії міськрайорганів внутрішніх справ із громадськими формуваннями з охорони громадського порядку в забезпеченні правопорядку. Як розповів заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України полковник міліції Аркадій Запорожцев, перед початком семінару-наради було вивчено ситуацію в десятьох регіонах країни. «Серед завдань, які поставлено перед службою дільничних інспекторів міліції, – налагодження реальної взаємодії з населенням: знайти спільні точки дотику у вирішенні проблемних питань щодо організації роботи громадських формувань, надання їм як практичної та методичної роботи, так і матеріальної підтримки через органи державної влади, місцевого самоврядування. Це велика підмога у вирішенні завдань, покладених на органи внутрішніх справ з питань охорони громадського порядку».

Міліція має намір провести своєрідну ревізію громадських формувань і позбутися тих, які існують тільки на папері. На часі – залучення до роботи з охорони громадського порядку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Ідеться не лише про інформування працівників органів внутрішніх справ, насамперед дільничного інспектора, про правопорушення, а й, власне, участь членів ОСББ у забезпеченні правопорядку на своїй території.

Перед учасниками семінару-наради виступив заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Михайло Кизимишин. Він розповів, що на Прикарпатті функціонує 241 громадське формування з охорони громадського порядку, які налічують майже три з половиною тисячі осіб. З їх участю цього року затримано понад дві тисячі правопорушників, розкрито дві сотні злочинів. Завдяки громадським помічникам міліція може перекрити більше маршрутів патрулювання; члени цих формувань залучалися до забезпечення громадського порядку на дільницях під час недавніх виборів до Верховної Ради України.

Заступник міського голови Калуша Оксана Табачук поділилася досвідом роботи створеного в 2003 році громадського формування «Міська варта». До його складу входять 33 добре підготовлених чоловіків, які відслужили в армії. Деякі з них є громадськими помічниками дільничних інспекторів міліції. Усіх членів «Міської варти» забезпечено форменим одягом єдиного зразка, спецзасобами та раціями. Щовечора вони спільно з працівниками патрульної служби міського відділу міліції виходять на охорону громадського порядку. Крім того, чергують у школах, медичних закладах міста та на території й у приміщенні міської ради. Цього року на утримання цього громадського формування витрачено більше мільйона гривень із місцевого бюджету.

Керівники підрозділів дільничних інспекторів з усіх областей України ознайомилися з діяльністю громадського формування міста Івано-Франківська «Штаб», яке налічує 950 членів. На території обласного центру діють 13 громадських пунктів охорони порядку, на двох з них – у приміському селі Угорники та на вулиці Стуса – побували учасники семінару-наради. Після цього вони переїхали до Івано-Франківського МВ УМВС і стали свідками інструктажу особового складу міськвідділу та членів громадських формувань, задіяних для охорони громадського порядку в обласному центрі та Калуші. «На Івано-Франківщині накопичено позитивний досвід залучення населення до охорони громадського порядку, тому проводимо семінар-нараду керівників служби дільничних інспекторів міліції з усіх областей, саме тут, – сказав заступник начальника управління дільничних інспекторів міліції ДГБ МВС України полковник міліції Анатолій Косоговський. – Його варто розповсюдити по всій державі. Хочемо добитися європейських стандартів, коли населення дійсно допомагає правоохоронним органам, взаємодіє з ними. Бо правопорядок починається з вулиці чи мікрорайону, містечка чи села».

Учасники семінару-наради також підбили підсумки роботи дільничних інспекторів міліції України протягом 11 місяців цього року. Було обговорено проблемні питання діяльності цієї служби та шляхи їх вирішення.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Чернігівщина: Звільнено ...
Наступна новина: Буковина: Син обманув ...

КОМЕНТАРІ