Правоохоронці і освітяни Буковини діляться досвідом попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму

Правоохоронці і освітяни Буковини діляться досвідом попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму

01.12.12 12:52 0 1445
УВАГА, ДІТИ! В Мамаївцях Кіцманського району на базі місцевого загальноосвітнього навчального закладу №2 відбувся обласний семінар з питань організації роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності та профілактики дитячого травматизму.

В роботі семінару, організованого Групою моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області, взяли участь представники обласного комітету профспілки працівників освіти і науки, Держнаглядохоронпраці, фонду соціального страхування, Держтехногенбезпеки, інших відомств, причетних до безпеки життєдіяльності.

Значну увагу на семінарі було приділено питанню дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Як засвідчила статистика, дорожньо-транспортні пригоди з участю дітей становлять половину всіх нещасних випадків, які трапляються з дітьми і в школі, і в побуті. Важливу тему під назвою «Взаємодія працівників освіти, правоохоронних органів та батьківської громадськості у вихованні учнівської молоді в дусі поваги до правил дорожнього руху» учасникам семінару представив майор міліції старший інспектор відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи управління Державтоінспекції УМВС України в Чернівецькій області Іван Добровольський. За його словами з початку року на території області трапилось 50 ДТП з участю дітей віком до 17 років. 45% трагедій стосується наїздів на пішохода. Серед інших видів ДТП — зіткнення транспортних засобів, наїзди на перешкоду. Статистичні дані ДАІ свідчать про те, що найбільше на дорогах і вулицях травмуються діти віком від 12 до 17 років. Ризики зростають у вечірній час, починаючи з 18-тої години.Особливої уваги потребує літній період, коли діти перебувають на канікулах.

І.Добровольський детально проаналізував окремі сюжети та обставини дорожньо-транспортних пригод з участю дітей, визначив у них моменти, які педагогам варто взяти до уваги у навчальному процесі, аби максимально унеможливити трагічні випадки з дітьми. «Найголовнішим є те, що ми повинні починати вивчати правила дорожнього руху не з інших, а з самих себе, — наголосив Іван Юліанович.— Всі ми не раз бачили, як дорослий дядечко чи тітонька переводять дитину через дорогу на червоний сигнал світлофора… В такому разі вся виховна робота в школі зводиться нанівець. Ото ж, першими партнерами і педагогів, і нас, правоохоронців, мають бути батьки. І починати треба з дитячої установи, з роз’яснень дитині, як правильно поводити себе на дорозі.

Учасники семінару погодились з тим, що у виховній роботі з дітьми потрібно більше уваги приділяти практичним навикам безпечної поведінки, виробляти у них відчуття культури руху, яке тотожне безпеці життя.

Йшла мова також про дотримання правил організованого перевезення груп дітей, технічну справність шкільного автотранспорту, проходження ним технічних оглядів, водіями — медичного контролю. Як зазначив І.Добровольський, ДАІ сприяє в тому, аби відповідні контрольні функції, як, скажімо, медичний огляд водіїв, надавались навчальним закладам на безоплатній основі.

Прес-служба УДАІ УМВСУкраїни

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: Син обманув ...
Наступна новина: Луцьк: Відбулися урочисті ...

КОМЕНТАРІ