Чернігів: Вади здоров’я не стають на заваді повноцінному життю

Чернігів: Вади здоров’я не стають на заваді повноцінному життю

01.12.12 14:23 0 1590
Це ще раз довела традиційна виставка робіт людей з обмеженими фізичними можливостями, що відбулася в Чернігові в міському Палаці культури напередодні Міжнародного дня інвалідів.

Результати своєї майстерності – картини, вишивки, аплікації, орігамі, вироби з бісеру, м’які іграшки та багато інших оригінальних робіт – представили 14 громадських організацій, що об’єднують людей з особливими потребами.

Як зазначив заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, такі заходи демонструють не просто значний творчий потенціал цієї категорії людей, а й їхнє непереборне бажання повноцінно жити і творити добро.

Він нагадав, що Чернігівська міська рада вже кілька років поспіль надає кошти з міського бюджету на потреби ряду громадських організацій, що опікуються людьми з особливими потребами. Крім того, в місті є приклади успішної взаємодії соціально відповідального бізнесу, об’єднань громадян, релігійних громад, коли надається допомога не лише коштами, але й одягом, дитячими іграшками, речами домашнього вжитку, послугами транспорту, засобами реабілітації, іншими важливими для інвалідів справами.

С. Віхров вручив відзнаки Чернігівської міської ради та виконавчого комітету керівникам громадських організацій, які здійснили вагомий особистий внесок у справу соціального захисту й підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями.

За словами директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяни Кузнецової-Молодчої, тільки в Чернігові налічується до тисячі дітей-інвалідів. «Ми консолідуємо зусилля влади і громадськості, щоб необхідну допомогу могли отримати якомога більше людей», - каже вона.

Творчі колективи міста подарували учасникам зібрання чудовий концерт і радісний настрій.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Незабаром ...
Наступна новина: За побиття журналістів ...

КОМЕНТАРІ