У Львові створено нову прийомну сім’ю

У Львові створено нову прийомну сім’ю

01.12.12 15:18 0 1312
30 листопада рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради створено прийомну сім`ю у жінки, яка  виявила бажання взяти на виховання і спільне проживання двох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком 10 та 15 років.

Загалом, у Львові функціонує 9 прийомних сімей, де виховується 13 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, де виховується 10 дітей (з них 2 рідних дітей).

— Прийомна сім’я є однією з форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, що втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. — Ліквідація соціального сирітства та розвиток сімейних форм виховання – один з пріоритетних напрямків соціальної політики держави, міської влади, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділів у справах дітей. — Ми підтримуємо мешканців Львова у їх прагненні створювати прийомні сім`ї,  дитячі  будинки сімейного типу, усиновлювати дітей, брати  їх під опіку, піклування, адже сімейні форми виховання забезпечують соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захист майнових прав дітей, догляд, виховання, корекцію та компенсацію розвитку та становлення особистості дитини. — Ростислав Тимків, начальник відділу у справах дітей Львівської міської ради

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: Районні ...
Наступна новина: Буковина: Впродовж минулої ...

КОМЕНТАРІ