Рівнян запрошують долучитися до акції здачі крові для онкохворих

Рівнян запрошують долучитися до акції здачі крові для онкохворих

03.12.12 10:46 0 1541
Проблема забезпечення лікарень донорською кров’ю та препаратами крові гостро стоїть перед пацієнтами та їх родинами, які через відсутність крові змушені в терміновому порядку шукати донорів. Відсутність донорської крові і препаратів крові загрожує перериванням лікувального процесу і навіть втратою життя пацієнта.
Під час лікування онкозахворювань нерідко показники крові падають і кров втрачає здатність згортатися, тоді будь-який рух може призвести до кровотечі, зупинити яку буде неможливо . В таких випадках застосовують переливання крові. Донорську кров не замінять навіть найдорожчі медпрепарати. Єдиним джерелом крові є людина, донор крові, пише poryatunok.at.ua
У США кожні 109 з тисячі осіб здають донорську кров, у Європі – від 52 до 67. В Україні – лише 18 осіб з тисячі здають кров і більшість з них стають донорами лише в момент гострої потреби в крові для своїх близьких чи знайомих.
Запрошуємо Вас долучитися до добродійності і пожертвувати частинку власної крові для порятунку онкохворих дітей. Донор (donare – дарувати) – людина, яка дарує кров. Донор – людина , яка дарує життя.
Чекаємо на Вас з 3 по 14 грудня (крім 8 та 9) з 8 до 12:30 в Обласній станції переливання крові за адресою: м.Рівне, вулиця С.Бандери 31 (біля ресторану «Стамбул»), з паспортом.

ХТО МОЖЕ БУТИ ДОНОРОМ?
Донором може бути будь-яка, практично здорова людина, у віці від 18 до 60 років, якщо вона не має протипоказань. Стандартний обсяг однієї кровоздачі 450 мл. + 40 мл. крові для аналізів (близько 10% від загального об´єму крові). Люди з масою тіла менше 55 кг або зростом менше 150 см допускаються до донорства в індивідуальному порядку на розсуд лікаря-трансфузіолога. При здачі крові необхідно мати з собою паспорт! Існують певні протипоказання до донорства крові та її компонентів.

АБСОЛЮТНІ ПРОТИПОКАЗАННЯ:
Людина, котра перенесла перераховані нижче захворювання, не може бути донором, незалежно від давності захворювання і результатів лікування:
Захворювання, що передаються через кров (інфекційні) (СНІД, носії ВІЛ-інфекції, особи, які належать до групи ризику, сифіліс , вірусні гепатити, туберкуль), Хвороби крові , Серцево-судинні захворювання (гіпертонічна хвороба II-III ст., ішемічна хвороба серця, атеросклероз, пороки серця), Хвороби органів дихання (бронхіальна астма, обструктивний бронхіт), Хвороби органів травлення( ахілічний гастрит, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки), Захворювання печінки та жовчних шляхів, Хвороби ендокринної системи, Шкірні хвороби ( псоріаз, еритродермія, екземи, червоний вовчак, пухирчасті дерматози, грибкові ураження (мікроспорія, трихофітія, фавус, епідермофітія), глибокі мікози, гнійничкові захворювання шкіри (піодермія, фурункульоз, сикоз)) , Перенесені операції у вигляді видалення будь-якого органу (шлунок, нирки, селезінка, і т.д.)

ТИМЧАСОВІ ПРОТИПОКАЗАННЯ:
переливання крові, її компонентів - 6 місяців, операції, аборти (необхідно надання довідки про характер та дату події) - 6 місяців, нанесення татуювання або лікування голковколюванням - 1 рік, контакт з хворими гепатитом A - 3 місяці, контакт з хворими гепатитом B або C - 1 рік, ангіна, грип, ГРВІ - після одужання 1 місяць, інші інфекційні захворювання - після одужання 6 місяців.
Інші захворювання: гострі або хронічні запальні процеси у стадії загострення незалежно від їх локалізації - 1 місяць, температура тіла вище 37,0 градусів С - 1 місяць, вегето-судинна дистонія - 1 місяць, алергічні захворювання у стадії загострення - 2 місяці
Прийом лікарських препаратів: антибіотики (після закінчення курсу) - 2 тижні, анальгетики та саліцилати - 3 дні
Інше: період вагітності і пологи - 1 рік, лактація (після закінчення) - 3 місяці, менструація (після закінчення) - 5 днів, видалення зуба - 10 днів
Напередодні ввечері перед здачею крові і її компонентів не можна їсти жирну, гостру, смажену, копчену їжу, а також яйця, масло, сметану.
Вранці в день здачі крові рекомендується – солодкий чай, компот, мінеральна вода, сухарі, відварні крупи на воді без масла, овочі і фрукти (крім бананів).
За три доби утримайтесь від вживання алкоголю, вранці перед здачею крові – від куріння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В ДТП на Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ