На Прикарпатті у приватну власність незаконно передали 5 га землі

На Прикарпатті у приватну власність незаконно передали 5 га землі

03.12.12 11:10 0 1284
Прокуратурою Івано-Франківської області із залученням фахівців органів державного контролю протягом 2012 року проведено перевірки дотримання вимог земельного законодавства на території Татарівської сільської ради.
Встановлено, що протягом 2007-2008 років Татарівською сільською радою незаконно передано у приватну власність понад 5 га земельних ділянок, які відносяться до Карпатського НПП. Майже гектар землі в урочищі «Вентерівка» незаконно отримали два підприємства та понад 3 га – незаконно виділено громадянам. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.
Виявлено, що посадові особи органів державного контролю та ДП «Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру» при видачі позитивних висновків про передачу цих земельних ділянок у приватну власність внесли завідомо неправдиві відомості про їх категорію та місцезнаходження.
Чиновники вказали, що земельні ділянки відносяться до земель запасу сільської ради, а не до земель природно-заповідного фонду.
За даним фактом у червні поточного року прокуратурою Івано-Франківської області було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.367 КК України. Сьогодні справа розглядається в суді.
Також до суду прокуратурою заявлено три позови щодо визнання недійсними рішень Татарівської сільської ради, державних актів та повернення земельних ділянок Карпатському національному природному парку.
25 жовтня 2012 року на сесії Татарівської сільської ради в черговий раз розглядалися заяви громадян про надання дозволу на збір матеріалів попереднього погодження щодо відведення земельних ділянок у приватну власність. Однак сесією сільської ради відмовлено в їх задоволенні.
Питання дотримання вимог земельного законодавства на території Прикарпаття перебуває на постійному контролі прокуратури Івано-Франківської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті прокурору ...
Наступна новина: Тернопіль: Бійка в музеї

КОМЕНТАРІ