Тернопіль: Бійка в музеї

Тернопіль: Бійка в музеї

03.12.12 11:15 0 1265
1 грудня під час презентації журналу соціальної критики «Спільне» у Тернопільському обласному комунальному музеї сталась бійка.
Близько десяти невідомих у масках увірвались у музей. У сутичці тілесні ушкодження отримав місцевий студент. Також перепало двом киянам і одеситу.
Стосовно цих подій представники соціалістичного об’єднання «Ліва опозиція» заявляють: 1 грудня у Тернополі 10 неонацистів побили чотирьох організаторів презентації журналу соціальної критики «Спільне», присвяченого порушенню трудових прав.
Презентація мала відбутися в обласному Краєзнавчому музеї о 13.00. Але о 12.00 четверо організаторів прямо у приміщенні музею піддалися нападу 10 неонацистів – більшість з них є футбольними хуліганами ФК «Нива» (Тернопіль). Нападники, незважаючи на чисельну перевагу, застосували газові балони, а одному з організаторів розбили голову, наносячи удари стільцем (йому наклали шви).
Відомо, що організатором нападу виступив член ВО «Свобода» Ігор Костюк («Діджус»). Напередодні він погрожував ініціаторам презентації в Інтернеті та здійснював мобілізацію місцевих ультраправих.
Причиною нападу було побоювання ультраправих щодо можливого поширення лівих ідей на Західній Україні, хоча саме цей захід мав просвітницький характер. Ініціаторами презентації виступали анархісти і антифашисти з руху «Соціальний Опір». Учасники мали намір обговорити форми зловживань з боку роботодавців (зокрема, питання нестабільної зайнятості), а також визначити актуальні вимоги розширення прав трудящих і профспілок (у тому числі, зміни у реалізації права на страйк). «Нацисти таким чином виступили проти того, що б тернопільчани критично мислили, більше знали про вільну освіту, вільну працю, класову експлуатацію та скептично ставилися до міфів про міграцію. Це символічно – ультраправі сьогодні фактично перешкоджають низовій самоорганізації трудящих та молоді, – відзначає один із організаторів заходу на ім’я Максим. – Наразі ультраправі здатні «переконувати» опонентів виключно за допомогою насилля».
На місце інциденту прибули співробітники міліції та медики. За словами очевидців, це сталося за 20-25 хвилин після бійки.
Згодом відповідальність за цю подію взяли на себе «тризубівці». Стосовно даних подій ТОО «Тризуб» ім. С.Бандери офіційно заявляє:
1) дана ситуація вкотре доводить, що громада Тернополя здатна дієво не сприймати лівацьку пропаганду, якою нас уже «годували» леніни, сталіни, дзержинські та інші кати України;
2) рівно тиждень тому минула чергова річниця Голодомору. Організована група українських націоналістів у адекватний спосіб захистила честь мільйонів загиблих від діянь адептів комуняцької доктрини. Завдяки ідейному Чину пропаганду анархо-комуно-сатанізму зупинено!
3) оскільки відверті вороги Бога та України приїхали в український Тернопіль пропагувати безбожні ідеї бездержавного існування народів, то українські націоналісти були зобов’язані згадати Декалог, що закликає – «ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів твоєї Нації».
Наразі правоохоронцями вирішується питання про порушення кримінальної справи.
Джерело: ІА ZIК
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині зростають ...

КОМЕНТАРІ