На Львівщині відсвяткують 120-річчя від дня народження Олени Степанів-Дашкевич

На Львівщині відсвяткують 120-річчя від дня народження Олени Степанів-Дашкевич

03.12.12 11:40 0 1178
7 грудня 2012 року Львівщина святкуватиме 120-ту річницю від дня народження Олени Степанів-Дашкевич. З цієї нагоди, а також враховуючи, що 2012 рік проголошено Роком хорунжої Січового Стрілецтва Олени Степанів-Дашкевич, Львівська облдержадміністрація розробила програму урочистостей.
Заходи розпочнуться на Личаківському кладовищі покладанням кошика з квітами до могили Олени Степанів-Дашкевич та проведенням поминальної молитви.Повідомила прес-служба ЛОДА.
В рамках відзначення 120-річчя від дня народження Олени Степанів-Дашкевич, першої в світі жінки-офіцера, відбудеться покладання квітів до могили її сина – історика, політв’язня, громадського діяча Ярослава Дашкевича, а також могили її чоловіка – політичного і військового діяча, генерал-хорунжого армії УНР Романа Дашкевича на полі почесних поховань Личаківського кладовища.
Святкування продовжиться у Львівському палаці мистецтв о 16.00 год. урочистостями з нагоди відзначення 120-річчя від дня народження хорунжої Січового Стрілецтва. Грамотами облдержадміністрації та подяками голови облдержадміністрації буде нагороджено осіб, що долучилися до створення музейної експозиції у меморіальному помешканні Олени Степанів-Дашкевич (м.Львів, вул.Козацька,11-а).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині потяг ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ