Львівщина: Cьогодні – Міжнародний день інвалідів

Львівщина: Cьогодні – Міжнародний день інвалідів

03.12.12 14:08 0 1057
Щорічно 3 грудня  в усьому світі відзначається  Міжнародний день інвалідів.

Україна взяла на себе і неухильно виконує міжнародні зобов’язання щодо матеріального забезпечення осіб з обмеженими можливостями, створення для них необхідних соціально-побутових умов.

З метою забезпечення реалізації прав і задоволення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життєдіяльності у серпні цього року затверджено постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Державної цільової програми „Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів” на період до 2020 року”.

Затверджено розпорядження голови обласної державної адміністрації з відповідними заходи на обласному рівні.

Упродовж 2011-2012 років в області забезпечується виконання заходів Обласної комплексної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів на 2011-2014 роки, спрямованих на задоволення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями, їх повноцінної інтеграції в суспільне життя. Це надання пільг найбільш незахищеним категоріям громадян,  впровадження моделі інклюзивного навчання з метою подальшої  інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в суспільство, розширення мережі центрів соціальної реабілітації для дітей-інвалідів, фінансування діяльності обласного центру з фізичної культури та спорту інвалідів „Інваспорт”, проведення обласної багатоступеневої Спартакіади дітей-інвалідів «Повір у себе» та Спартакіади для інвалідів, створення умов для забезпечення безперешкодного доступу для повноцінної інтеграції у суспільство осіб з обмеженими можливостями.

На Львівщині нараховується близько 171 тисячі людей з особливими потребами. Багато з них беруть активну участь у формуванні та реалізації політики в сфері соціального захисту та реабілітації, активно залучаються до підготовки різноманітних програм  та заходів, спрямованих на покращення умов життєдіяльності.

З ініціативи Львівської обласної асоціації інвалідів у жовтні цього року проведено Всеукраїнську конференцію на тему: „Шляхи попередження інвалідності в Україні та підвищення ефективності медичного забезпечення інвалідів відповідно до вимог Конвенції ООН про правам інвалідів”.

У березні 2012 року при Національному університеті „Львівська політехніка” відкрито Ресурсний центр інформаційних технологій для осіб з особливими потребами. Ініціаторами відкриття Ресурсного центру виступили  Львівський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації „Українська спілка інвалідів – УСІ”  та керівництво „Львівської політехніки”.

У Львівській області цьогоріч відзначатимуть День інвалідів 6 грудня в приміщенні Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької. В заході візьмуть  участь представники громадських  організацій  інвалідів, керівництво облдержадміністрації, обласної ради, представники райдержадміністрацій та виконкомів міст обласного значення, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

У приміщенні театру буде розгорнуто виставку технічних засобів реабілітації виробництва Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування та творчих робіт, виготовлених особами з обмеженими  можливостями.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: У ...
Наступна новина: На Різдво Львівщину ...

КОМЕНТАРІ