В Тернополі піротехніка може реалізовуватись тільки в спеціалізованих магазинах

В Тернополі піротехніка може реалізовуватись тільки в спеціалізованих магазинах

03.12.12 15:53 0 1114
Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів інформує господарюючих суб’єктів, які здійснюють торговельну діяльність на території міста Тернопіль та мешканців міста, враховуючи рішення виконавчого комітету міської ради від 28.11.2012р. № 1963 «Про організацію зимової торгівлі» з 01.12.12р. до 28.02.12р.

Наголошуємо, що піротехнічні вироби, можуть реалізовуватись тільки в спеціалізованих магазинах при наявності відповідних дозвільних документів.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення до адміністративної відповідальності притягуються не тільки торговельні працівники, які порушують Правила провадження торговельної діяльності, а і громадяни - споживачі, які порушують громадський порядок при використанні піротехнічних виробів:

Продавці – за статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), а саме: порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 до 1 020 грн.) з конфіскацією піротехнічних засобів. При повторному правопорушенні протягом року – від шістдесяти до ста неоподаткованих мінімумів громадян (від 1 020 до 17 00 грн.).

Громадяни-споживачі – за статтею 182 КУпАП, а саме: порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 85 до 255 грн.); повторні такі ж правопорушення протягом року тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятнадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 255 до 510 грн.) із конфіскацією піротехнічних засобів.

Торгуючі громадяни повинні забезпечити чистоту робочого місця на протязі всіх робочих днів.

За порушення Закону України «Про благоустрій населених пунктів» згідно ст. 152 «Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затверджено Програму ...
Наступна новина: Тернопіль: Інформація щодо ...

КОМЕНТАРІ