В сумах засудили членів банди, яка відзначилася розбійними нападами та пограбуваннями на території міста

В сумах засудили членів банди, яка відзначилася розбійними нападами та пограбуваннями на території міста

03.12.12 16:29 0 1586
В законну дію вступило рішення Апеляційного суду Сумської області щодо злочинної групи, яка займалась вимаганнями, розбійними нападами та пограбуваннями на території міста. Як би злочинці не виправдовувались, але «меч Феміди» не оминув їх.

В минулому році співробітники УБОЗу викрили злочинну групу, яка займалась скоєннями крадіжок, пограбувань, вимаганням та розбійними нападами. Їх жертвами були переважно чоловіки, які приходили до нічних клубів аби добряче розважитись. Та кінець цих розваг для них був не такий, який вони планували. У зловмисників були налагоджені зв’язки в нічних клубах. Саме ці люди повідомляли, що в закладі є «готовий» клієнт, тобто чоловік, який вже не зовсім тверезий, але з повним гаманцем грошей. Діяли за ситуацією: якщо клієнт був ще недостатньо випивши, то підсідали до нього за столик, знайомилися та пригощали спиртним, щоб як то кажуть «дійшов до кондиції». А потім виходили з ним на вулицю і відбирали гаманець. Також на рахунку цієї групи були і «вибивання» неіснуючих боргів. Участь в скоєнні цих злочинів приймали п’ятеро сумчан віком від 19 до 36 років. Очолював групу чоловік не з аби яким кримінальним минулим.

Досудове і судове розслідування йшло більше року і вже в серпні суд виніс рішення щодо покарання кожного з членів групи. Але затриманні були незгодні і подали на апеляцію. В листопаді цього року Апеляційний суд Сумської області залишив без змін вирок районного суду і його рішення вступило в законну силу. Тож, «очільника» групи визнано винним у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч. 2 ст. 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді позбавленні волі строком на 4 роки. Двом учасникам групи суд присудив теж по чотири роки ув’язнення, а ще одному – три роки позбавлення волі.

СЗГ УМВС в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ