На Чернігівщині міліціонери затримали зловмисника, який спеціалізувався на крадіжках з магазинів «секонд-хенду»

На Чернігівщині міліціонери затримали зловмисника, який спеціалізувався на крадіжках з магазинів «секонд-хенду»

03.12.12 21:31 0 1075
Кілька останніх тижнів оперативні зведення Чернігівського міського відділу УМВС були наповненні інформацією про крадіжки з досить незвичних місць – з магазинів «секонд-хенду». Невідомий зловмисник діяв примітивно — розбивав скло у вікнах і залазив у приміщення. Жоден з обікрадених магазинів не був обладнаний ані сигналізацією, ані ґратами на вікнах. В такий спосіб крадій потрапив і до приміщення невеличкого кафе, і до перукарні.

Про те, що крадіжки — справа рук однієї і тієї ж особи, свідчив спосіб скоєння крадіжок та деяка специфіка їх скоєння: все вказувало на певного чоловіка. Злодій, потрапивши в приміщення, викрадав не тільки гроші, а й телевізори, ноутбуки, і навіть… машинки для стрижки волосся!

Співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС досить оперативно вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 29-річний чернігівець. Той часто фігурував у міліцейських зведеннях, і не лише за крадіжки, а й за пограбування.

Але той факт, що за свої вчинки лиходій лише на короткий час був ізольований від громади, не є якимось м’яким ставленням до нього суду, оскільки молодик за медичним висновком є особою обмежено осудною, яка перебуває на обліку в спеціалізованій установі.

Тож чоловік відбував покарання за скоєні ним раніше злочини за ґратами, але не в’язниці, а медичної спеціалізованої установи. 7 місяців парубка лікували, а коли відпустили, він знову, як згодом розповідав міліціонерам, почав чути голоси, які нібито й змушували його ховатися в приміщеннях магазинів, кафе, перукарень, а викрадене приносив додому.

Коли чоловіка затримали співробітники міліції, частину викрадених речей вилучили у нього у квартирі. Де решта — не міг ані пояснити, ані згадати. Наразі за 7 фактами крадіжок, які скоїв чернігівчанин, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) кримінального кодексу України. Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті засудили ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ