На Тернопільщині ліквідовано 23 наркопритони

На Тернопільщині ліквідовано 23 наркопритони

03.12.12 21:59 0 1137
Під час прес-конференції, яка відбулася в Тернопільському обласному  управлінні внутрішніх справ, йшлося, насамперед, про криміногенну ситуацію в області.

Керівник обласної міліції Віктор Сак відзначив, що до правоохоронців цьогоріч звернулося більше громадян, що, на його думку, є свідченням довіри людей у їхніх сподіваннях на допомогу, яку правоохоронці можуть надати в правовому полі та у межах їхньої компетенції. Дев’яносто відсотків заяв були розглянуті у найкоротші строки — до трьох днів.

Журналістів цікавило те, як працювали тернопільські міліціонери у першу декаду дії нового Кримінального процесуального кодексу.

Як розповів очільник обласної  міліції, уже в роботі 1650 кримінальних проваджень. За 24 години інформація повинна бути внесена в єдиний реєстр. Відтак цю інформацію розслідує слідчий, який її вносив. «Філософія кодексу — зробите все, аби захистити громадянина, його права. Старе на нове не накладається. Тому зробили чимало, аби всі працівники освоїли вимоги нового закону», — сказав під час зустрічі з журналістами генерал-майор міліції Віктор Сак.

Представників ЗМІ цікавили проблеми, з якими зіткнулися правоохоронці.  Домашній арешт, як усім відомо, передбачає носіння спеціальних браслетів. «Дільничний міліціонер в порядку нагляду у будь-який час може і має право, якщо є постанова суду, перевірити, чи є громадянин, який перебуває під домашнім арештом, чи немає. Міліціонер доповідає про такий факт керівництву, відтак – суду, який вживає відповідних санкцій щодо порушника», — відповів Віктор Миколайович. Додавши, що «є проблеми технічні, так би мовити, робочі. Є інші питання, які відійдуть з часом».

Під час зустрічі йшлося, що загалом у краї правопорушень порівняно з 2011 поменшало на 8 відсотків. Кожні дев’ять із десяти злочинів розкриті. Рівень злочинності на Тернопіллі є одним із найнижчих у державі. В області намітилася позитивна тенденція зменшення кількості заподіяних тяжких тілесних ушкоджень, пограбувань, злочинів, пов’язаних з автотранспортом, крадіжок та вимагань. Протягом року не було такого тижня, щоб правоохоронці не проводили профілактичних відпрацювань в котромусь із районів або в обласному центрі. Як правило, такі заходи організовують у вихідні.

Тернопільські міліціонери вилучили 180 кілограмів наркотичної сировини, стільки ж прекурсорів, ліквідовано 23 наркопритони. Перекрито три міжнародних канали постачання наркотиків, знешкодили дві сотні незаконних посівів опійних рослин

У сфері економіки порушено 109 кримінальних справ, де йдеться про збитки, що перевищують сто тисяч гривень, а в 11 фігурують ще більші цифри — понад мільйон. За розслідуваними кримінальними справами державі відшкодовано 10,7 мільйона гривень. Викрито 83 факти хабарництва, в 24 з яких йшлося про десятитисячні суми. А загальний «гаманець» хабарництва потяг на мільйон вісімсот тисяч гривень.

Генерал-майор міліції Віктор Сак акцентував: «Завдяки вжитим профілактичним заходам протягом року в області вдалося не допустити росту кількості злочинів, скоєних підлітками. Якщо торік було зафіксовано понад двісті таких правопорушень, то цьогоріч — 146. Більше часу проводимо в дитячих колективах, організовуємо іміджеві заходи».

Насамкінець начальник обласної міліції відповів на численні запитання журналістів.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Київщині розшукують ...

КОМЕНТАРІ