Тернопільщина: Понад 600 дітей стали учасниками ХVІІI обласного фестивалю «Повір у себе»

Тернопільщина: Понад 600 дітей стали учасниками ХVІІI обласного фестивалю «Повір у себе»

03.12.12 22:31 0 1138
На Тернопільщині обласний фестиваль «Повір у себе» уже в вісімнадцяте зібрав творчих дітей, які мають особливі потреби.

Учасниками заходу, організованого Тернопільською обласною державною адміністрацією, обласною радою, обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, стало понад 600 хлопців та дівчат, які навчаються в інтернатних закладах області, а також проживають у з сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах.

Як розповів директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богдан Рокочий, за 18 років існування фестивалю в ньому взяло участь понад 15 тисяч дітей.

Він також додав, що протягом листопада 2012 року відбулися районні відбіркові тури фестивалю, якими охоплено більше 1,5 тис. учасників. Переможців районних етапів запрошено виступити під час проведення ХVІІI обласного фестивалю творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе».

Вони й подарували всім, хто в Міжнародний день інвалідів зібрався в приміщенні обласної філармонії, свої яскраві сценічні виступи, що запам’яталися глядачам майстерністю виконання, дитячою щирістю та талановитістю самих виконавців.

У цьому мав нагоду пересвідчитися й заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, який привітав учасників фестивалю.

«Україна здавна славилася своїми талановитими людьми! Але особливим даром бачити і відчувати прекрасне володіють діти. А ще вони наділені талантом дарувати добро і радість тим, хто перебуває поруч», - сказав Петро Гоч.

Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що нерідко доля дає людині випробування, які та повинна подолати, щоб стати сильнішими та повірити у свої сили: «Тому й наш фестиваль має назву «Повір у себе!». Знаю, що сьогодні, тут зібралися не просто діти, а справжні таланти, здатні, незважаючи на примхи долі, примножувати красу і добро на землі. Нашим ж завданням є створити їм найкращі умови та можливості для самореалізації».

Від імені голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна він висловив подяку меценатам, за підтримки яких відбулося сьогоднішнє свято та вручив їм грамоти.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Інші люди. Гуцулія» - з ...
Наступна новина: В Києві п’яна жінка ...

КОМЕНТАРІ