В Криму викрили хабарника - секретаря міжвідомчої комісії

В Криму викрили хабарника - секретаря міжвідомчої комісії

04.12.12 08:36 0 1980
50 тисяч гривень - таку суму вимагав депутат міської ради одного з курортних міст автономії за позитивне вирішення питання, що входить до компетенції міжвідомчої комісії, секретарем якої він був.

Однак своєчасне втручання співробітників Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Автономній Республіці Крим завадило корисливим планам підприємливого чиновника.

За інформацією начальника УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковника міліції Едуарда Онацького, 43-річний кримчанин звернувся до депутата, щоб переоформити статус чотирьох нежитлових приміщень та затвердити в подальшому це питання на засіданні виконавчого комітету. За підготовку і видачу документів про зміну статусу приміщень секретар міжвідомчої комісії зажадав від чоловіка хабар у розмірі 50 тисяч гривень.

Обурений жадібністю чиновника, чоловік звернувся за допомогою в міліцію. Депутата міської ради правоохоронці затримали відразу після того, як він отримав всю суму, яку вимагав за свої «послуги». До того ж чиновник, отримавши від чоловіка хабар, відразу передав йому необхідне рішення виконкому.

Дії депутата кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

За корупційні діяння чиновникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

СЗГ ГУМВС України в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Міжнародного дня ...
Наступна новина: В Донецьку курсант врятував ...

КОМЕНТАРІ