Міліція затримала трійцю, яка поширювала фальшивки в Миколаївській області

Міліція затримала трійцю, яка поширювала фальшивки в Миколаївській області

04.12.12 09:14 0 1174
У Миколаївській області винесено вирок відносно групи осіб, які займалися придбанням та збутом фальшивих грошей.

Організатор бізнесу – 42-річний громадянин, який два десятки років провів за гратами і влітку 2011 року звільнився з місць позбавлення волі. Його спільниками стали 46-річна мешканка Одеси і 28-річний житель Миколаєва, також неодноразово судимі. Крім «захоплюючої» біографії наші герої були небайдужі до наркотиків, через що не один раз мали проблеми з правоохоронцями. Загалом, компанія підібралася досить специфічна, можна сказати, «просунута» в області криміналу.

Взимку 2012 організатор вийшов на «потрібну людину» - мешканця Одеси, який став постачати до «бригади» підроблену вітчизняну валюту. За купюру в п'ятсот фальшивих гривень одесит-фальшивомонетник отримував двісті цілком справжніх.

Глава групи віддавав «саморобки» своїм помічникам, завданням яких був їх збут на території Миколаївської області. Збувальники розплачувалися «липою» за дрібні товари на ринках, аптеках, кіосках, отримуючи решту у вигляді повноцінних гривень. До пори, до часу, все йшло досить гладко - «п'ятисотки» йшли, завдяки неуважності продавців, а зловмисники успішно поповнювали свої кишені. Збій стався в м. Южноукраїнськ, де злочинці влаштували цілий марафон, обійшовши за один вечір десяток торгових точок. В одній з них пильний продавець запідозрила недобре і викликала міліцію, яка затримала даму з фальшивками. Її спільники, побачивши як розгортаються події, накивали п’ятами.

– Від затриманої нам вдалося дізнатися первинну, саму загальну інформацію про її спільників, – розповів начальник відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Миколаївській області Максим Коган. – Нюанси знав лише організатор, місцезнаходження якого потрібно було вирахувати. Протягом декількох днів нам вдалося затримати двох останніх фігурантів. А через пару тижнів оперативники вийшли і на «першодрукаря» - того самого одесита, який виготовляв фальшивки, продаючи їх «за доступними цінами». Кримінальна справа, порушена стосовно його, ще розслідується.

Що стосується учасників кримінального тріо, то вони вирішили не грати з правосуддям в хованки. Слідству вдалося довести збут майже 20 тисяч фальшивих гривень. Підсудні розсудливо не заперечували очевидних фактів і свою провину визнали повністю. Згідно із судовим вердиктом, який нещодавно вступив в законну силу, спільникам в черговий раз доведеться провести частину свого життя за гратами. Вони засуджені до позбавлення волі на терміни від п'яти з половиною до шести років.

Дмитро Любченко

прес-служба ДДСБЕЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Київський фармацевт ...
Наступна новина: До Чернігова прибула ...

КОМЕНТАРІ