Львів: З початку 2012 року неповносправним особам видано 724 технічних засобів реабілітації

Львів: З початку 2012 року неповносправним особам видано 724 технічних засобів реабілітації

04.12.12 10:03 0 1010
Відповідно до ст.11 Закону України від 06.10.2005р. № 2961 «Про реабілітацію інвалідів в Україні» спеціалісти відділів соціального захисту управління соціального захисту забезпечують інвалідів, дітей-інвалідів технічними засобами реабілітації, виходячи з їх потреб та відповідно до рекомендацій медико-соціальних експертних комісій.

За січень-листопад 2012 року районними відділами соціального захисту видано 724 технічних засобів реабілітації, зокрема:

* засоби для ходіння керованими однією рукою (милиці, палиці) – 244 шт.;

* крісла-коляски для інвалідів – 429 шт.;

* меблі спеціалізовані (шведські стінки) – 8 шт.;

* засоби для ходіння керовані двома руками (ходунки) – 24 шт.;

* засоби для спілкування та обміну інформацією (годинники, мобільні телефони, диктофони) – 179 шт.

Нагадаємо, технічні засоби реабілітації надходять з Міністерства соціальної політики України, через головне управління соціального захисту населення Львівської ОДА, тому прямого впливу на оперативність забезпечення львів’ян ТЗР лежить в площині впливу вищезазначених структур.

— На жаль, сьогодні існує проблема недостатнього рівня забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації керованих однією та двома руками – це палиці, милиці та ходунки, та спеціалізованих засобів обміну інформації. Теперішнє бюджетне фінансування передбачає можливість забезпечення потребуючих зазначеними засобами лишень на 45% від заявленої потреби. — Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту ЛМР

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Благодійна акція «День ...
Наступна новина: На обліку в управлінні ...

КОМЕНТАРІ