На обліку в управлінні соціального захисту міста перебуває більше 41 тис. львів’ян-інвалідів

На обліку в управлінні соціального захисту міста перебуває більше 41 тис. львів’ян-інвалідів

04.12.12 10:21 0 1082
Щорічно 3 грудня громадськість відзначає Міжнародний день людей, який покликаний привернути увагу до проблем інвалідів та необхідності їм всебічно допомагати. Сьогодні в світі налічується понад 600 млн. людей з інвалідністю, що становить близько 10% від населення планети, в Україні же проживає понад 2,7 млн. інвалідів (в т. ч. понад 165 тисяч дітей), і це співвідношення постійно росте, оскільки останні десятиліття у світі зберігається тенденція старіння населення, відповідно росте число захворюваності, що призводить до інвалідності тощо.

У Львові ж на обліку в управлінні соціального захисту перебуває більше 41 тис. львів’ян-інвалідів, що становить майже 6% населення міста. Відповідно міська влада не може бути осторонь проблем цієї категорії городян й щорічно здійснює соціальну підтримку.

Львівська міська рада, в особі управління соціального захисту, виходячи з прогалин державних соціальних програм, запровадила ряд місцевих соціальних гарантій, які фінансує з міського бюджету, а саме:

* щомісячна доплата інвалідам І групи від загального захворювання, які не мають права на пенсію в органах Пенсійного фонду, по 50 грн.;

* надання компенсації вартості санаторно-курортної путівки для особи, яка супроводжує інваліда І групи з числа осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;

* муніципальні субсидії (за умови попереднього призначення державної)

* надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м. Львова

* 1 009 отримувачів на суму 544,5 тис. грн.)

* надання одноразової допомоги мешканцям м. Львова на виконання депутатських повноважень;

* пільги на оплату житлово-комунальних послуг 50% (для інвалідів по зору І групи), і 40% для інвалідів по зору ІІ групи.

Окрім того, з державного бюджету надається державна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

Слід додати, що за клопотаннями управління соціального захисту підготовлено 184 скерувань львів’янам, для проходження ними комплексної реабілітації у Міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів.

Водночас із 2008 року у Львові працює комунальна установа Львівський міський центр реабілітації «Джерело», який створено на базі благодійної установи «Навчально-реабілітаційний центр «Джерело». Цей приклад засвідчує раціональний підхід у вирішенні питань інвалідів, оскільки в цьому випадку міська влада використала набутий професійний досвід благодійної установи із залученням фінансових ресурсів міста.

В Центрі проходять реабілітацію 96 дітей-інвалідів та 42 інваліди з дитинства. На реабілітацію в центр «Джерело» у 2012 році скеровано 16 осіб. Цьогоріч на функціонування Центру в міському бюджеті передбачено кошти у сумі, що перевищує 2,02 млн. грн, з яких вже профінансовано більше 1,7 млн. грн.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: З початку 2012 року ...
Наступна новина: Ситуація з неприємним ...

КОМЕНТАРІ