Буковина: Що робити, щоб не стати жертвою злодіїв

Буковина: Що робити, щоб не стати жертвою злодіїв

04.12.12 12:47 0 1140
Одним із найпоширеніших кримінально караних діянь, все ж таки, залишаються крадіжки.

Зокрема, легкою здобиччю стають громадяни, які легковажно ставляться до грошових заощаджень, які зберігають без належної уваги в сумочці чи кишенях. Злодії зазвичай користуються безтурботним станом відвідувачів місцевих ринків, на яких, вони жваво витрачають гроші. Зазвичай громадяни стають їх легкою здобиччю, через власну необачність.

Так, до Садгірського райвідділу міліції звернулась 44-річна чернівчанка, яка повідомила, що на «Калинівському ринку» невідома особа з її сумки викрала 2800 гривень. Працівники міліції вжили ряд необхідних заходів, які допомогли «по гарячих слідах» встановити та затримати особу зловмисника. Як виявилось, крадіжку грошей скоїла 39-річна львів’янка.

Наразі дії «гості» із Львівщини слідчі інкримінують за ч.1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція, якої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років.

Однак, якщо громадяни відповідально будуть ставитись до збереження своїх речей або грошових цінностей та дотримуватись порад правоохоронців, то зможуть уникнути посягань зловмисників.

Так, наприклад, якщо Ви знаходитесь в натовпі, на ринку, то пам'ятайте, що це найбільш сприятливе середовище для кишенькового злодія. Вас можуть просто поплескати по плечу, притиснути з двох сторін і непомітно поцупити гаманець.

Також, не носіть великі суми грошей в одному місці. Краще тримати в гаманці необхідну для поточних витрат суму, решту грошей покладіть в інше місце, яке надійно закрито.

Якщо у вас все-таки поцупили гаманець із готівкою, спробуйте пригадати прикмети особи, яку підозрюйте і негайно звернутись за допомогою в міліцію.

І завжди пам’ятайте, швидке звернення про злочин збільшує шанси знайти вашого кривдника і повернути гроші.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ