Тернопіль: На форум по формуванню стратегії розвитку міста активно залучатимуть молодь

Тернопіль: На форум по формуванню стратегії розвитку міста активно залучатимуть молодь

04.12.12 13:15 0 1118
5 грудня в Українському домі «Перемога» пройде форум «Тернопіль - місто розвитку. Гуманітарний вимір». Завдяки широкому залученню представників влади, громади, науковців та молоді планують створити єдину стратегію розвитку міста на наступні роки. Саме ідеї, зібрані під час форуму, ляжуть в основу її створення.

«Гуманітарний погляд на розвиток міста є важливим, оскільки основа всього – розвиток особистості. На сьогоднішній день всі галузі в місті працюють окремо, без взаємозв’язку. Тому завдання форуму також - створити в місті єдиний освітній, культурний, інформаційний, духовний та медичний простір. Тобто як на рівні міста, так і на рівні держави немає цільної ідеології – а отже немає і цільного суспільства, міста, держави. Тернопіль бере на себе місію створити цю ідеологему в нашому місті. Для цього ми проведемо секційні засідання в Українському домі «Перемога» протягом 5 грудня. Потім зібрані напрацювання, висловлені ідеї будуть ретельно опрацьовуватися в цілісну концепцію», - зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Учасники прес-конференції, проведеної з нагоди форуму 3 грудня, були одностайні в тому, аби до створення стратегії розвитку міста залучати молодь. Адже саме молоді люди є генераторами найкреативніших і несподіваних ідей, які готові втілювати представники різних сфер.

«Зберегти особистість і пам’ятати, що речі – вторинне, основа ж усього – людина – ось яка мораль закладена в проведення форуму. Ми хочемо акцентувати на тому, щоб наше місто було людяне. Форум – це така своєрідна порадня, яка матиме на меті визначити, як творити наше місто нашими руками», - зазначив громадський діяч, поет Олег Герман.

Перший крок, який вже зробила міська рада на шляху розвитку духовності нашого суспільства, - це прийняття програми «Тернопілля – духовний центр українства».

Крім того, місто розпочало реалізацію проекту «Тернопіль – студентська столиця», вектором втілення якого також стане гуманітарний форум у Тернополі.

«Формат форуму досить вдалий, оскільки залучає до обговорення майбутнього міста всі гуманітарні напрямки, які обміняються досвідом, допоможуть стати єдиними у творенні майбутнього міста. На сьогоднішній день науковці з технічного університету не знають, чим займаються науковці з педагогічного університету. Тому цей форум – це плацдарм для обміну ідеями, налагодження співпраці, презентації наукових здобутків, щоб їх напрацювання не були накою заради науки, а щоб давали практичний результат, - зазначив Богдан Буяк.

За його словами, до форуму у всіх секціях активно залучатимуть молодь - студентську громадсько-активну та структуровану в певних організаціях. Їй пропонуватимуть висловлювати своє бачення стосовно того, якими мають бути місто та країна, щоб тут хотілося жити, творити, та реалізовувати себе.

Запрошуємо всіх бажаючих до участі в обговоренні на секціях, які відбудуться в малому та великому залах Українського дому «Перемога» протягом 5 грудня.

Час та місце проведення секційних засідань:

1.Розвиток інституту сім’ї (10.00-11.30, малий зал)

2. Вплив інформаційного простору на громаду. (12.00-13.30, малий зал)

3.Культурні виклики та їх громадський потенціал (12.00-13.30, великий зал)

4. Виховний соціум молоді (14.00-15.30, великий зал)

5. Здоров’я мешканця та здоров’я громади (14.00-15.30, малий зал)

6. Духовність – основа розвитку особистості (16.00-18.00, великий зал)

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фестиваль «Jazz Bez» в ...
Наступна новина: Чернівці: Центральний Палац ...

КОМЕНТАРІ