Чернівці: Помер талановитий театральний художник Валентин Лассан

Чернівці: Помер талановитий театральний художник Валентин Лассан

04.12.12 01:13 0 1240
Чернівецька міська рада глибоко сумує з приводу смерті відомого театрального художника, заслуженого діяча мистецтв та заслуженого художника України Валентина Лассана.

Валентин Володимирович понад 40 років працював у Чернівецькому музично-драматичному театрі. Талановитий театральний художник з великим практичним досвідом декоратора, Вистави, які оформлював Валентин Лассан, були різнобарвні за темою, епохою та стилем, із сучасного життя та вітчизняної і зарубіжної класики. Усі його оформлення вистав вирізнялись ідейною та художньою цілеспрямованістю, образністю та свіжістю рішень, глибиною та яскравістю. Серед найбільш визначних його художніх досягнень можна назвати оформлення до таких постановок як: “Перший грім”, “Свої люди – поквитаємося”, “Коли цвіте акація”, “Коли мертві оживають” , “Цирк засвічує вогні” та безліч інших.

Роботи Валентина Лассана неодноразово нагороджувалися дипломами та преміями. За багатолітню плідну працю у розвитку українського театрального та образотворчого мистецтва він нагороджений медалями “За доблесну працю” та “Ветеран праці”. Творча палітра художника багатогранна. Крім основного мистецького напрямку театрального художника-постановника він тяжіє до монументального, станкового і пейзажного живопису. Його роботи зберігаються в Чернівецькому художньому музеї, в інших державних музеях України та приватних колекціях Австрії, Німеччини, Ізраїлю, Канади.

Вчора серце талановитої людини перестало битись. Сьогодні Валентина Володимировича Лассана провели в останній путь та поховали на Алеї Слави Годилівського кладовища.

Світла пам’ять про цю чудову людину назавжди житиме у серцях рідних, друзів та колег.

Нехай земля йому буде пухом!

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів до зими готовий

КОМЕНТАРІ