Музеям Маркіяна Шашкевича на Львівщині   надано звання «Народний музей»

Музеям Маркіяна Шашкевича на Львівщині надано звання «Народний музей»

04.12.12 18:18 0 1034
Музеям –садибам Маркіяна Шашкевича у селі Нестаничах Радехівського району та у селі Новосілки  Буського району , а також Музею отця Маркіяна Шашкевича у селі Деревня Жовківського району надано звання „Народний музей“, – про це повідомило управління культури Львівської облдержадміністрації.

«Надзвичайно цікаві й ориґінальні пам’ятки збережено і виставлено в експозиціях згаданих музеїв, які вже відвідали тисячі осіб з України та представники  діаспори», – зазначила заступник начальника відділу мистецтв управління  культури Львівської ОДА Мирослава Туркало.

У листопаді цього року, враховуючи клопотання керівників районних відділів культури і туризму, у яких відкрито музеї о. М. Шашкевича, та висновки Музейної ради при управління культури облдержадміністрації, трьом згаданим музеям присвоєно звання „Народний музей“.

Нагадаємо, у 2011 році відбулося святкування 200-річчя від дня народження визначного громадсько-культурного, релігійного діяча, письменника, фундатора «Руської Трійці» отця Маркіяна Шашкевича (1811-1843). З нагоди цієї дати на Львівщині 2011 рік був проголошений Роком Маркіяна Шашкевича.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: До Нового року на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ