Хмельниччина: До Всесвітнього Дня інваліда у Кам`янці-Подільському три перших новосела отримали ключі від своїх домівок

Хмельниччина: До Всесвітнього Дня інваліда у Кам`янці-Подільському три перших новосела отримали ключі від своїх домівок

04.12.12 20:17 0 1357
На Хмельниччині ту чи іншу групу інвалідності мають понад 111 тисяч краян.

“Це найбільш вразливі категорії населення, які потребують уваги від держави і звичайно поваги від людей. На сьогоднішній день в область надійшло більше 3 мільйонів 200 тисяч гривень. Це 100-відсоткова сума на 2012 рік для придбання 15 квартир інвалідам війни. Ми уже вручили ордери на житло інвалідам війни у містах Нетішин, Шепетівка, Полонне, Кам’янець-Подільський. І в найближчі дні отримають ордери на квартири інваліди міста Хмельницького.” – сказав голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха, оглядаючи нове житло інваліда ВВВ у Кам’янці-Подільському, придбане відповідно до програми “Забезпечення житлом інвалідів війни”.

Окремо очільник області наголосив, що органи виконавчої влади максимально приділяють увагу соціальному захисту і соціальному обслуговуванню інвалідів. “Ви знаєте, що цього річ близько 500 інвалідів різних категорій скористалися санаторно-курортними лікуванням, а ті тисячу інвалідів, які відмовилися від лікування, отримали компенсаційні виплати на суму 300 тисяч гривень,” – зазначив Василь Степанович.

Відповідно до президентських ініціатив , - на Хмельницьку область виділено майже тисячу сучасних колісних крісел. 80% інвалідів-візочників вже ними користуються.

Активно працюють також програми із забезпечення роботою людей з обмеженими можливостями, з реабілітації дітей з фізичними вадами. Зокрема, для останніх в області діє 17 профільних центрів. Та найбільш болючим питанням залишається покращення житлових умов цим громадянам. До Всесвітнього Дня інваліда у Кам`янці-Подільському три перших новосела отримали ключі від своїх домівок. Глушко Володимир Йосипович, інвалід першої групи, на квартирну чергу став ще у 1982 році. Каже, - коли йому повідомили, що він, нарешті, власник нового житла – навіть не повірив. Понад 3 десятиліття він разом із дружиною, двома дітьми, старенькими батьками, а потім і трійкою онуків мешкав у тісній двокімнатній квартирі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Президент ...
Наступна новина: Ковбойська історія: ...

КОМЕНТАРІ