Чернігів має намір збудувати сміттєпереробний завод

Чернігів має намір збудувати сміттєпереробний завод

04.12.12 21:20 0 2281
Управління ЖКГ Чернігівської міської ради та ПП "Сейл прайс компані" учора підписали угоду про розробку бізнес-плану щодо будівництва сміттєпереробного заводу у Чернігові.

За інформацією управління, за угодою, розробники мають підготувати бізнес-план за півтора місяці. З цією компанією міська рада уже має досвід співпраці в процесі підготовки документів на отримання кредиту Світового банку для КП "Чернігівводоканал".

Як уточнив Чернігівський міський голова Олександр Соколов, міська рада 30 листопада під час чергової сесії виділила 99 тис. грн. на розробку бізнес-плану щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

За його словами, у Чернігові, за результатами відбору Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, реалізовуватиметься єдиний в Україні пілотний проект, що передбачає будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів. Планується, що підприємство використовуватиме технологію переробки сміття у паливо для ТЕЦ.

"Зараз поставлено завдання розробити бізнес-план, який будемо захищати в Мінрегіонбуді, а потім перед керівництвом Світового банку", - сказав О.Соколов. Він уточнив, що розробка бізнес-плану – це тільки початкові кроки з будівництва сміттєпереробного підприємства у Чернігові.

Міський голова також зауважив, що проект планується втілити за кредитні кошти Світового банку. Попередня вартість заводу становить 40-50 млн. доларів США. За умов успішного проходження усіх погоджувальних процедур та надання державних гарантій, наступного року має бути розроблена проектно-кошторисна документація, а фінансування проекту може розпочатися у 2014 році.

Ірина Синельник

Читайте також: Компания "Стальпром" основана в 1991 г., ведет активную маркетинговую политику для расширения своего присутствия на трубном рынке, является основным учредителем ЗАО "Никопольский завод стальных труб "ЮТиСТ". Трубы стальные, бесшовные,горячеде-формированные ГОСТ 8731, ГОСТ 8732-78.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Відбудеться ...
Наступна новина: У Чернігові відкрилася ...

КОМЕНТАРІ