У Чернігові відкрилася виставка, присвячена аварії на ЧАЕС

У Чернігові відкрилася виставка, присвячена аварії на ЧАЕС

04.12.12 21:26 0 1282
У Чернігівському обласному палаці для дітей та юнацтва відкрилася виставка, присвячена аварії на ЧАЕС – "Чорнобиль: Люди – Місця – Солідарність – Майбутнє".

Як повідомила під час відкриття представник організаторів заходу, референт Дортмундського міжнародного освітнього центру (Німеччина) Любов Негатіна, виставка створена до 25-ої річниці Чорнобильської катастрофи та експонувалася у європейський містах.

"Неодноразово ліквідатори питали нас, чому виставка є для Європи і чому немає її в Україні", - сказала Л. Негатіна, уточнивши, що з квітня виставка мандрує містами України. Також вона зазначила, що у європейських країнах ліквідаторів називають "забутими рятівниками", тож слід зробити все для того, аби про їхній подвиг пам'ятали наступні покоління.

У Чернігові у відкритті виставки взяли участь керівники області та міста – заступник голови Чернігівської ОДА Віктор Геращенко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробко, заступник міського голови Станіслав Віхров, а також учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, школярі і представники громадськості.

У своєму виступі С. Віхров назвав символічним, що виставка відкривається напередодні Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, що відзначається 14 грудня, коли завершилося зведення об'єкту укриття.

"Основною метою сьогоднішньої виставки є запобігти забуттю Чорнобиля. Поки що аварія на ЧАЕС не стала для нас минулим і не стане такою у найближчі роки. Спадок трагедії, навіть попри наші бажання, буде залишатися з нами на багато поколінь уперед", - підкреслив заступник міського голови.

Загалом виставка демонструє аспекти руху солідарності, що склався в Європі після Чорнобиля. І разом з тим, спонукає замислитися про нову енергетичну політику, про те, як використовуються екологічні та енергетичні ресурси. У виставці, крім фотографій та інформаційних матеріалів, використано свідчення ліквідаторів та свідків атомної катастрофи.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів має намір ...
Наступна новина: У Чернігівській міській ...

КОМЕНТАРІ