На Хмельниччині ряд молокопереробних підприємств платять менше, ніж 2 грн/кг молока

На Хмельниччині ряд молокопереробних підприємств платять менше, ніж 2 грн/кг молока

05.12.12 02:16 0 1440
Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Галищука відбулось засідання із керівниками молокопереробних підприємств області, в ході якого було обговорено питання цінової політики на ринку молока. За словами Володимира Івановича, результатом співпраці влади та молокопереробників повинно бути виготовлення дійсно якісної продукції. Адже продукція, що виробляється на Хмельниччині експортується у щонайменше 30 країн світу. А тому, усі молокоприймальні пункти мають бути технологічно оснащенні задля визначення якості молока на місці. Так як за молоко так званої «поліпшеної» якості повинна здійснюватись відповідно вища оплата, це повинно викликати зацікавленість селян у виготовлені якісної продукції. Поряд з тим, мінімально допустима ціна за молоко другого ґатунку має складати 2,20 грн/кг на всій території області.

Однак, є ряд молокопереробних підприємств, котрі сплачують селянам ціну нижчу, ніж 2 грн/кг молока. Виходячи із зазначеного, Володимир Галищук заслухав представників згаданих підприємств задля врегулювання суперечливих моментів.

Окрім того, на засіданні було озвучено і той факт, що цьогоріч приріст ВРХ склав близько 15 тисяч голів у порівнянні до аналогічного періоду минулого року. І зараз потрібно докласти зусиль задля збереження поголів’я, адже це в свою чергу дасть приріст у виробництві молока і м’яса.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ