Житомирщина: Іван Сльота – скромний син української землі

Житомирщина: Іван Сльота – скромний син української землі

05.12.12 08:14 0 1512
Саме так у своєму вітальному слові охарактеризував народного артиста України, кавалера ордена «За заслуги» ІІ ступеня, професора Житомирського державного університету імені Івана Франка, члена Національної спілки композиторів і Національної спілки письменників України та почесного громадянина міста Житомира Івана Сльоту 3 грудня, у день його 75-річчя, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, аналізуючи поетичні твори видатного земляка. «Ми, жителі області, сьогодні маємо чудову нагоду жити в один час із Іваном Сльотою, аби зустрітися, поспілкуватися, бачити навіч справжнього генія у його особі. Ім’я Івана Сльоти золотими літерами вписано в історію України. Його музичні і поетичні твори давно стали класикою, а життєвий і творчий шлях – яскравим прикладом для наслідування, свідченням високої любові до рідної землі, до людей, до мистецтва», – наголосив при цьому очільник області.

У свою чергу голова обласної ради Йосип Запаловський, вітаючи ювіляра, зауважив: «Іван Сльота багато зробив для того, аби наша область користувалась авторитетом не лише в Україні, а й в усьому світі».

Нещодавно Іван Сльота удостоївся ордену «За заслуги перед Житомирщиною», а у день 75-річчя митця очільники області нагородили його почесною відзнакою обласної ради «Честь і слава Житомирщини». Житомирський міський голова Володимир Дебой, побажавши ювіляру міцного здоров’я та невичерпного натхнення, вручив йому іменний годинник міської ради. А начальник управління культури і туризму Юрій Градовський вручив Івану Сльоті почесну грамоту за особистий вагомий внесок у розвиток культури на Житомирщині. Разом із тим, ведучий творчого вечора зачитав вітальний лист від Міністра культури України Михайла Кулиняка.

Івана Сльоту привітали музичні колективи та керівники Будинків культури з різних областей України, котрі 3 грудня з цією метою приїхали до Житомира на творчий вечір ювіляра. А директор Житомирської обласної філармонії Петро Даценко разом із побажаннями повідомив, що Іван Сльота уже 5-й десяток років працює на сцені обласної філармонії, постійно примножуючи славу закладу й області загалом власними здобутками.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ