Житомирський військовий інститут – гордість поліського краю

Житомирський військовий інститут – гордість поліського краю

05.12.12 08:27 0 1691
На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко під час урочистостей з нагоди 93-ї річниці з дня створення Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету. «Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету є однією з візитівок нашої малої батьківщини. За 93 роки цей навчальний заклад пройшов період свого становлення і на сьогодні, без перебільшення, вважається одним із найпрестижніших і найавторитетніших вишів України. Крім того, на базі Житомирського військового університету проводиться низка спортивних, культурно-просвітницьких, суспільно-політичних заходів. Також на території закладу щороку відбуваються різні чемпіонати та змагання серед допризовної молоді», – зауважив посадовець, вітаючи професорсько-викладацький склад та курсантів вишу.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков у своєму вітальному слові зазначив, що курсанти та випускники, котрих готують викладачі Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету, є гідними захисниками Вітчизни та учасниками територіальних громад Житомирщини.

Заступники очільників області вручили начальник інституту Юрію Данику вітальну адрес від керівників області – Сергія Рижука та Йосипа Запаловського, а також за сумлінне виконання військового обов’язку, високий професіоналізм та з нагоди 93-річчя з дня заснування Житомирського військового інституту нагородили почесними гарматами підполковника Сергія Петраша, підполковника В’ячеслава Коріненка та генерал-майора у відставці, декана факультету підготовки офіцерів запасу Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету Миколу Ненькина.

Також, відповідно до Наказу першого заступника Міністра оборони України від 26 листопада 2012 року про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, старшому помічнику начальника навчального відділу Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету майору Олександру Петровську присвоєно звання підполковника, а науковому співробітнику наукового центру Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету капітану Антону Мельнику – звання майора.

Нинішній Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету був заснований у 1919 році у місті Нижньому Новгороді. Проте за новими відомостями, які навів під час урочистостей начальник інституту генерал-майор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії України в галузі науки і техніки доктор технічних наук, професор Юрій Даник, формування вишу почалося ще у м. Калузі (Російська Федерація) ще 1918 року: «тому що перший начальник закладу, відповідно до декрету від 8 грудня 1919 року, був уже його випускником». Навчальний заклад базувався в Нижньому Новгороді, Москві, Петрограді і до 1941 року у Севастополі, а з 1946 року – у Житомирі. «У роки Великої Вітчизняної війни 6 тисяч випускників закінчили нинішній Житомирський військовий інститут. У перші години війни курсанти навчального закладу вступили у бій, знешкоджуючи ворожі літаки. А за часів Незалежності України інститут підготував 132 випуски – майже 40 тисяч фахівців для Збройних Сил України. Більше того, майже 400 генералів є випускниками нашого навчального закладу. На сьогодні Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова Національного авіаційного університету – потужний навчальний заклад розвідки, управління та технологій, який є основою створення мобільних Збройних Сил, що здатні забезпечити оборону держави в сучасних умовах і на перспективу», – зауважив Юрій Даник.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині за роки ...

КОМЕНТАРІ