Житомирщина підтримує людей з обмеженими фізичними можливостями

Житомирщина підтримує людей з обмеженими фізичними можливостями

05.12.12 08:54 0 1471
Щорічно 3 грудня за ініціативи Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день інвалідів з метою інформування і привернення уваги суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. Цього дня керівники області традиційно відвідують спеціалізовані заклади, аби перевірити, що зроблено і що потрібно зробити для створення гідних умов життя людей з обмеженими можливостями. Так, заступник очільника області Віктор Балюрко побував у Березівському психоневрологічному будинку-інтернаті, заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан відвідав Романівський дитячий будинок-інтернат, а заступник очільника області Ярослав Долгих завітав у Любарський психоневрологічний будинок-інтернат.

Законами України людям з обмеженими фізичними можливостями гарантуються рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, створюються необхідні умови, які дають можливість інвалідам вести повноцінне життя відповідно до їх індивідуальних здібностей та інтересів. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Віктор Куницький, виступаючи перед учнями і викладачами Житомирського вищого професійного училища-інтернату. Він повідомив, що в області створена обласна комплексна програма підтримки інвалідів на 2008-2012 роки, незабаром буде прийнята така ж програма на 2013-2017 роки з відповідним фінансуванням. На теренах області працюють 6 центрів соціальної реабілітації інвалідів, до кінця року планується відкриття Житомирського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Заступник очільника області подякував керівництву закладу і особисто його директору Олені Єнько за вмілу організацію навчально-виховного процесу, за збереження і зміцнення матеріально-технічної бази, за відданість справі. Училище здійснює професійну підготовку з дев’яти робітничих професій, серед яких – радіомеханік, слюсар-електрик, кухар, кондитер, взуттьовик з індивідуального пошиття взуття, з пошиття ортопедичного взуття тощо. „Всі ці професії потрібні області, таких спеціалістів чекають на підприємствах різної форми власності. Створення робочих місць для інвалідів, забезпечення влаштування їх на роботу – це те, над чим працює влада області”, – зауважив Віктор Куницький.

Оволодіння професійними навичками – це не єдине, чим займаються учні закладу. Всі присутні на заході привітали 8 спортсменів, які взяли участь у недавньому Чемпіонаті України з армспорту і стали чемпіонами України у командній першості. Учасники художньої самодіяльності училища підготували музичні вітання для всіх присутніх.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині за роки ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ