Івано-Франківщина: Коломийська «Писанка»  відзначила своїх  перших 25 років

Івано-Франківщина: Коломийська «Писанка» відзначила своїх перших 25 років

05.12.12 09:11 0 1380
Днями Коломийський Музей писанкового розпису, в якому понад 12 тисяч унікальних експонатів, відзначив своїх 25 років.

З нагоди ювілею тут відкрилися дві виставки -історична, ретроспективна, з музейних фондів, та народних майстрів з Києва.

На урочистостях, котрі проходили в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського, побувало чимало прикарпатських майстрів писанкарства, мистецтвознавців, музейників, а також представників влади і громадських організацій.

Вітання коломийській «Писанці» від голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка працівникам музею передав заступник голови ОДА Роман Іваницький. Преосвященний владика Миколай (Сімкайло) у своєму слові відзначив велику цінність того, що Коломия має «єдиний в світі і неповторний Музей писанки».

Ярославі Ткачук, незмінному директору Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського, який має у своєму складі прекрасний Музей писанкового розпису, владика Микола Сімкайло подарував два томи Пастирських послань Митрополита Андрея Шептицького.

Музейні працівники нагороджені обласними, районними та міськими грамотами.

Довідково

Першу експозицію писанок у Коломиї відкрили у 1987 році в церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці, яка є пам’яткою архітектури ХVI ст. національного значення.

В експозиції Коломийського Музеї писанкового розпису -писанки з різних регіонів України, а також з країн Європи, Азії і навіть Африки.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ