Тернопільщина: Валентин Хоптян дав низку доручень, спрямованих на запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань

Тернопільщина: Валентин Хоптян дав низку доручень, спрямованих на запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань

05.12.12 09:56 0 1085
Зниження захворюваності, інвалідності та смертності від серцево-судинної та судинно-мозкової патології є одним із першочергових завдань, які сьогодні стоять перед медициною області.

Важливість цього розуміє й керівництво обласної державної адміністрації, присвятивши одне із розширених засідань колегії розгляду цього питання.

Відтак, заслухавши інформацію фахівців медичної галузі, голова ОДА Валентин Хоптян підписав розпорядження, яким доручив райдержадміністраціям, виконавчому комітетові Тернопільської міської ради при формуванні місцевих бюджетів на 2013 рік передбачити видатки на фінансування заходів ефективної профілактики, діагностики та лікування таких захворювань.

Для наближення високоспеціалізованої консультативно-лікувальної допомоги до населення планується забезпечити подальше впровадження методів телекомунікаційного консультування пацієнтів з серцево-судинною та судинно-мозковою патологією між усіма ланками надання медичної допомоги.

Також Валентин Хоптян доручив головному управлінню охорони здоров’я обласної державної здійснювати постійний контроль за ефективним використанням ліжкового фонду, своєчасністю та повнотою діагностичного процесу, доцільністю призначення і раціональним використанням засобів, закуплених за кошти обласного бюджету.

Крім того, голова ОДА дав доручення забезпечити постійний контроль за реалізацією пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в області.

В цьому контексті, Тернопільському обласному виробничо-торговому аптечному об’єднанню та Державній службі з лікарських засобів у Тернопільській області належить забезпечити постійний облік пільгових рецептів, виписаних пацієнтам з гіпертонічною хворобою в аптечній мережі області та регуляцію механізму реімбурсації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ