Привітали з 50-річчям балетмейстера Волинського державного академічного народного хору

Привітали з 50-річчям балетмейстера Волинського державного академічного народного хору

05.12.12 11:03 0 1359
З нагоди ювілею вчора відбувся творчий вечір Валерія Смирнова. Від імені міської влади ювіляра привітав секретар міської ради Григорій Пустовіт та побажав міцного здоров’я, наполегливості, витримки, енергії, завдяки яким талант дійсно стає талантом.

Зустріч відбулася у колі друзів, колег та шанувальників. Про ювіляра гарні слова казали художній керівник Волинського державного академічного народного хору, заслужений діяч мистецтв України Олександр Стадник, директор Луцького Палацу учнівської молоді – Степан Сидорук, керівник народного ансамблю танцю «Радість» - заслужений працівник культури України - Галина Соколова та балетмейстер, заслужений працівник освіти України - Віктор Шугалов, завідуючий кафедри хореографії Східноєвропейського Національного університету ім. Лесі Українки, заслужений артист України – Віктор Дужич та інші відомі люди нашого краю.

Довідково. Валерій Смирнов народився 26 листопада 1962 року у місті Луцьку. Навчався в СШ № 8. Першою школою хореографії для майбутнього балетмейстера став танцювальний гурток Луцького палацу піонерів.

У 1975 Валерій вступив до Київського державного хореографічного училища. У 1980-му, закінчивши його з відзнакою, працював за цільовим направленням у Харківському обласному театрі музичної комедії.

У 1981-83 роках Валерій Смирнов проходить строкову службу у лавах Радянської Армії, в ансамблі пісні й танцю Київського Червонопрапорного військового округу. У складі концертної бригади перебував в Афганістані. Після демобілізації, повернувшись до Луцька, працює у Волинській обласній філармонії на посаді артиста балету Волинського державного українського народного хору.

У двотисячному році Валерій Смирнов продовжує свої професійні студії на факультеті хореографії Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв міста Києва. У 2002-му, закінчивши вуз із відзнакою, отримує диплом балетмейстера. Паралельно з навчанням, працює головним балетмейстером Волинського державного академічного народного хору.

Упродовж багатьох років Валерій Васильович плідно трудиться на педагогічній ниві - на посаді репетитора-балетмейстера Волинського народного хору, в народному ансамблі танцю «Радість» Луцького Палацу учнівської молоді.

З 2002 року Валерій Васильович - викладач-доцент кафедри хореографії інституту мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки (зараз - Східноєвропейського). Нині він може пишатися цілою плеядою своїх вихованців - професійних артистів балету, керівників та педагогів хореографічних колективів Волині.

У 2002 році Валерія Смирнова відзначено почесним званням «Заслужений артист України».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ